avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La CIM 4 ore se lucreaza si sambata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La CIM 4 ore se lucreaza si sambata?

Ce sanse am sa-mi modific CIM dela 4 ore la 8 ore? Luni - vineri lucrez 8 ore iar sambata 4 ore. Cui sa adresez o plangere si ce sanse de reusita am?
Orice modificare la c.i.m. se face prin incheierea unui act aditional, cu exceptia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Pentru neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu raporturile juridice de munca va puteti adresa ITM-ului.
Va rog dati-mi exemple de dovezi pe care le-as putea atasa plangerii catre ITM prin care sa demonstrez ca am program de 8 ore + sambata 4 ore.
foile de pontaj, de exemplu, daca semnati undeva pentru prezenta
Puteti dovedi prin:
- alt inscris care sa dovedeasca faptul ca dvs lucrati 8 ore ..... folie de pontaj pot fi completate cu 4 ore/zi
- declaratii de martori (colegi de serviciu)
OK Condica de prezenta poate, dar nu o pot lua cu mine. Se accepta copii xerox ale acesteia? Condica de prezenta e obligatorie intr-o firma? Oricum in condica nu se trec ora sosirii si ora plecarii. Doar sambata ar fi cumva. Alte acte intocmite in afara orelor de program din CIM cu data si ora sunt viabile?

Alte discuții în legătură

Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)
Condica/pontaj/semnatura angajatului wolfususro wolfususro In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru. ... (vezi toată discuția)
Cerere ore suplimentare dupa demisie qwertyy qwertyy Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata ... (vezi toată discuția)