avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara carte de munca

Ce poate face o persoana care a lucrat fara carte de munca la un patron (respectivul are si un restaurant ) in domeniul amenajarilor interioare . Patronul i-a tinut cartea de identitate vreme indelungata sub pretextul ca-i va face carte de munca . Acum nu i-a mai platit salariul pt 2 saptamani , trebuia sa-i dea 8,5 milioane.
In situatia lui mai sunt si alte persoane . El nu stie numele societatii , doar numele acelui restaurant .
Mi-a povestit situatia lui si as vrea sa pot sa-i dau un sfat care sa-l ajute sa-si recupereze acesti bani .
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:24, 22 Iunie 2009
Trebuie sa probeze ca a muncit la acel angajator. acest lucru se poate demonstra cu martori si , eventual, cu diferite acte pe care le-a semnat (de exemplu, vreo factura semanata ...)
cred ca ar fi indicat sa faca si o plangere la itm
Ar putea proba aducand declaratii ale clientilor unde au lucrat ? De asemeni mai sunt colegi in aceeasi stuatie cu el .
Sesizarea se face doar la ITM ?
1. Da, poate aduce orice proba care sa dovedeasca faptul ca a desfasurat activitate in acea unitate.
2. Faceti sesizare la ITM, acesta va verifica si, daca se confirma sesizarea dvs., va obliga unitatea sa incheie contractul individual de munca de la data de cand lucrati (contra unei amenzi pentru angajator).
Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Neplata salariului- cum pot sa dau in judecata patronul? victoria0304 victoria0304 Buna ziua, Am o intrebare legata de neplata salariului. Sunt studenta si pe timpul vacantei de vara am decis sa ma angajez. M-am angajat din data de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru și de odihnă nerespectat de patron. ce putem face ca să-l determinăm să țină cont de codul muncii? Headshot Headshot Buna ziua. Lucrez in turism,ca ospatar,intr-un restaurant din Sinaia. Programul de munca al restaurantului este 11:00-24:00. Programul nostu,ca angajati,incepe ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna mipa mipa Am lucrat ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav-deci angajatul unei primarii.La solicitarea angajatorului am cerut incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)