avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara carte de munca

Ce poate face o persoana care a lucrat fara carte de munca la un patron (respectivul are si un restaurant ) in domeniul amenajarilor interioare . Patronul i-a tinut cartea de identitate vreme indelungata sub pretextul ca-i va face carte de munca . Acum nu i-a mai platit salariul pt 2 saptamani , trebuia sa-i dea 8,5 milioane.
In situatia lui mai sunt si alte persoane . El nu stie numele societatii , doar numele acelui restaurant .
Mi-a povestit situatia lui si as vrea sa pot sa-i dau un sfat care sa-l ajute sa-si recupereze acesti bani .
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:24, 22 Iunie 2009
Angajatorul nu poate invoca ca acel salariat s-a aflat in perioada de proba. Conform legislatiei in vigoare , perioada de proba face parte integranta din contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului- cum pot sa dau in judecata patronul? victoria0304 victoria0304 Buna ziua, Am o intrebare legata de neplata salariului. Sunt studenta si pe timpul vacantei de vara am decis sa ma angajez. M-am angajat din data de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru și de odihnă nerespectat de patron. ce putem face ca să-l determinăm să țină cont de codul muncii? Headshot Headshot Buna ziua. Lucrez in turism,ca ospatar,intr-un restaurant din Sinaia. Programul de munca al restaurantului este 11:00-24:00. Programul nostu,ca angajati,incepe ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna mipa mipa Am lucrat ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav-deci angajatul unei primarii.La solicitarea angajatorului am cerut incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)