avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... EFECTUAREA STAGIULUI IN AVOCATURA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

EFECTUAREA STAGIULUI IN AVOCATURA

Care sunt conditiile de efectuare a stagiului in avocatura pentru absolventii faculatilor de drept cu durata studiilor de 3 ani si masterat obligatoriu de 2 ani?Se pot inscrie la stagiu cu diploma de licentiat dupa absolvirea celor 3 ani si o dovada ca sunt inscrisi la master sau numai dupa ce au obtinut si diploma de masterat?:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:30, 19 Iunie 2007
legea avocaturii 51/'95 zice clar, in art.11, ca una din conditiile pt inscriirea in avocatura este urmatoarea: etc, etc.....este licentiat al unei facultati de drept sau doctor in drept. cand devii licentiat? dupa 3 ani sau dupa 5? examenul de licenta cand se da? dupa examen (in conditiile in care l-ai luat:) ) te poti inscrie in prima sesiune de intrare in avocartura, inarmat cu adeverinta/diploma de licenta.
Licenta se da dupa 3 ani-avand astfel diploma de licentiat in Stiinte Juridice,iar masteratul obligatoriu e o forma de specializare pe o anumita ramura de Drept...deci ar fi normal sa te poti inscrie pt stagiu la terminarea celor 3 ani,"inarmat" cu diploma.
mhm deci poti fi si masterand si avocat stagiar in acelasi timp, chiar daca nu e intrunita conditia de 5 ani,.
Care 5 ani? unde e conditia asta?
Va rog sa imi raspundeti la o intrebare, unde se scrie ca este acreditat dreptul pentru 3 ani???????? Din cate stiu eu , si am si initiat un topic pe tema asta, licenta la drept ca sa fie acreditata , recunoscuta cum vrei tu sa ii spui, este numai in cazul in care acumulezi 240 de credite !!!! Vezi H.G. 1175/2006 !!! vA ROG ARGUMENTATI PRO SAU CONTRA CU LEGI SAU hg...

Alte discuții în legătură

Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)
Master serbulina serbulina Stiti daca pot sa fac undeva un master pe drept in conditiile in care facultatea pe care am perminat-o este economica? (vezi toată discuția)