avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani concediu pe vara.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani concediu pe vara.

Buna ziua. Sunt in invatamant (suplinitoare), lucrez de 6 ani. La data de 15 martie 2010 am intrat in prenatal.As vrea sa stiu daca pot beneficia de banii pe concediu pe vara tinand cont ca din anul scolar 2009-2010 am lucrat aprox. 7 luni. As vrea sa mai stiu si cand se dau acesti bani avand in vedere ca la data de 1 sept. 2010 imi expira contractul de munca (subliniez ca sunt suplinitoare calificata )
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 00:03, 1 Iunie 2010
In invatamant concediul de odihna se acorda anual (nu pe an scolar).
Aveti dreptul la un concediu de odihna cu o durata calculata proportional cu
numarul lunilor lucrate in anul scolar respectiv: cate 6,5 zile calendaristice pentru fiecare luna integral lucrata in invatamant.
Regula este ca neefectuarea concediului anual da dreptul la efectuarea concediului restant in vacantele anului scolar sau universitar urmator.
In situatia dumneavoastra se aplica exceptia, adica: Personalul didactic primeste compensarea in bani in concediului de odihna neefectuat.
In concluzie: Tinand cont ca in anul 2010 ati lucrat pana la data de 15 martie 2010, aveti dreptul la 13 zile de concediu de odihna.
Daca contabila de la scoala nu cunoaste prevederile legale trebuie sa-i aratati ORDIN Nr. 3.251 din 12 februarie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant, emise in aplicarea art. 103 din Legea nr. 128/1997 si a Hotararii Guvernului nr.
250/1992, republicata


Din cate stiu eu concediul anual in invatamant se ia in calcul din luna septembrie de cand isi produce efectul contractul de munca.D-na fiind calificata banuiesc ca are cim cu data de 1 sept 2009 iar la la numarul de luni lucrate se aplica intradevar 6,5 zile calendaristice /luna lucrata!Deci 6 luni ori 6,5 si rezulta nr de zile calendaristice pentru care are dreptul sa fie renumerata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu alexia26 alexia26 Am functionat ca profesor suplinitor in anu scolar 2008/2009 la o scoala.In noiembrie 2008 am nascut si am intrat in concediu de crestere copil. Pentru lunile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant dupa concediu de crestere copil emmay emmay Buna ziua! Doresc sa va cer sprijinul in urmatoarea problema legata de efectuarea concediului de odihna pentru anul scolar 2010-2011 , in actualul an scolar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)