avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... plata concediu
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

plata concediu

Am functionat ca profesor suplinitor in anu scolar 2008/2009 la o scoala.In noiembrie 2008 am nascut si am intrat in concediu de crestere copil. Pentru lunile sept, oct, noiemb mi s-a spus ca beneficiez de 6,5 zile concediu pentru fiecare luna lucrata si pentru care am depus o cerere in luna martie 2010 la scoala pentru a-mi fi platite. Raspunsul a fost ca am depus cererea prea tarziu nu pot primi banii pe acele zile.Cum trebuie sa procedez pentru a primi acesti bani
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 18:09, 30 August 2010
Eu stiu ca un profesor suplinitor are aceleasi drepturi ca un profesor titular.
Ceea ce relatati dvs. ma face sa cred ca un suplinitor este asimilat unui personal TESA.
Anul scolar incepe la 1 septembrie si se termina in 31 august. Un profesor are dreptul la 62 de zile de concediu de odihna. Or, 6,5 imultit cu 4 face 26!

Cred ca este bine sa relatati cazul I.Sc.J-ului si asteptati raspunsul lor.
Concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani.

Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Darie Tudor, utilizator
Drepturile banesti cuvenite pentru activitatea prestata se prescriu in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.Daca nu raspund favoprbail adresati-va instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani concediu pe vara. mirany mirany Buna ziua. Sunt in invatamant (suplinitoare), lucrez de 6 ani. La data de 15 martie 2010 am intrat in prenatal.As vrea sa stiu daca pot beneficia de banii pe ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna Paulapaul Paulapaul O intrebare scurta: O persoana, profesor suplinitor calificat , angajat pe perioada determinata care a intrat in concediu ingrijire copil pana la 2 ani in mai ... (vezi toată discuția)
Remunerare concediu de odihnă neefectuat Davidioan Davidioan Buna ziua! Lucrez in invatamant. Din luna mai am fost in concediu pre și postnatale, iar din septembrie intru in cic. Concediul de odihna neefectuat pentru ... (vezi toată discuția)