daca am fost angajata pe perioada nedeterminata(din somaj) cu perioada de proba de 5 zile, iar eu vreau sa plec fiindca nu pot ucra acolo fiindu-mi f.greu;imi pot relua somajul?(mi-au desfacut contractul cu acordul meu ,conform unui art.(nu mai tin minte nr,)dupa 3 zile, am mers la AJOFM si am depus dosarul) voi putea relua somajul?
Daca v-a desfacut CIM dupa 3 zile, adica in perioada de proba, inseamna ca s-a facut cu art.31 (4^1) care va da dreptul sa continuati somajul de unde l-ati intrerupt..
1. Conform art.5, lit.b) din normele de aplicare a Legii 76/2002, veti beneficia de indemnizatie de somaj numai daca incetarea raportului de munca s-a facut la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (4.1) din Codul muncii.
2. Din ce spuneti dvs.am inteles ca initiativa v-a apartinut asa ca s-ar putea sa va refuze acordarea somajului.
3. Depinde cine a facut notificarea legala: angajatorul sau dvs.
1. Pe orice decizie de incetare a unui CIM este trecut articolul din Codul muncii in baza caruia s-a procedat la incetarea CIM.
2. Un exemplar din decizie trebuie sa aveti si dvs. Uitati-va ce scrie acolo!
decizia am dat-o la somaj, acolo mi-au spus ca este posibil sa reiau somajul dar cand voi aduce cartea de munca; cartea de munca o voi primi saptamana viitoare