avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reluarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reluarea somajului

daca am fost angajata pe perioada nedeterminata(din somaj) cu perioada de proba de 5 zile, iar eu vreau sa plec fiindca nu pot ucra acolo fiindu-mi f.greu;imi pot relua somajul?(mi-au desfacut contractul cu acordul meu ,conform unui art.(nu mai tin minte nr,)dupa 3 zile, am mers la AJOFM si am depus dosarul) voi putea relua somajul?
Daca v-a desfacut CIM dupa 3 zile, adica in perioada de proba, inseamna ca s-a facut cu art.31 (4^1) care va da dreptul sa continuati somajul de unde l-ati intrerupt..
1. Conform art.5, lit.b) din normele de aplicare a Legii 76/2002, veti beneficia de indemnizatie de somaj numai daca incetarea raportului de munca s-a facut la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (4.1) din Codul muncii.
2. Din ce spuneti dvs.am inteles ca initiativa v-a apartinut asa ca s-ar putea sa va refuze acordarea somajului.
3. Depinde cine a facut notificarea legala: angajatorul sau dvs.
mi-au dat o decizie in care se specifica , ca nu corespund postului; dar nu mai tin minte ce art. mi-au trecut
1. Pe orice decizie de incetare a unui CIM este trecut articolul din Codul muncii in baza caruia s-a procedat la incetarea CIM.
2. Un exemplar din decizie trebuie sa aveti si dvs. Uitati-va ce scrie acolo!
decizia am dat-o la somaj, acolo mi-au spus ca este posibil sa reiau somajul dar cand voi aduce cartea de munca; cartea de munca o voi primi saptamana viitoare

Alte discuții în legătură

Somaj - incetare cim in perioada de proba IstrateA IstrateA Indemnizatia de somaj inceteaza la inregistrarea CIM. Bon. Ce se intampla insa daca, in timpul perioadei de proba inceteaza CIM, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a reintra in drepturile de somaj Reka73 Reka73 Am o mare intrebare...poate sa ma ajute cineva? Am fost in somaj pana in luna noiembrie cand am fost angajata la o firma cu data de 23 noiembrie.Doresc sa va ... (vezi toată discuția)