La apartamentul nostru au fost ceva probleme din cauza conductei de apa(conducta comuna tuturor locatarilor), dar constructia blocului e ceva mai ciudata iar vecina vrea neaparat ca noi sa ii platim acum mobila. Fiind la conducta principala problema(s-a facut un dop de mizerie) nu cred ca ar trebui ca noi sa o despagubim.Presedintele asociatiei nu i-a facut proces verbal pe loc si as dori sa stiu daca e valabil daca i-l da mai tarziu.In acel proces verbal nu ar trebui sa scrie clar de la cine e problema?As dori sa stiu ce ma asteapta,avand in vedere ca nu pot discuta rational cu vecina(initial urla ca vrea ceva platit,iar acum vrea mobila achitata).
Da, presedintele poate face acest PV prin care se constata ca problema a fost la coloana comuna, ca, eventual, s-a reparat, ca a costat manopera sau materiale, achitate de asociatie.
Acest PV poate fi facut in trei exemplare, unul vi-l da Dv., al doilea il da vecinei Dv. si altul ramane la administratie.
Pe de alta parte vecina Dv. nu are de ce sa va ceara Dv. despagubiri, cu atat mai mult cu cat se poate dovedi usor ca problema a fost la coloana comuna.
Problema e ca in ziua in care a fost inundatia, presedintele asociatiei,cat am fost si noi de fata nu i-a eliberat nimic.Si nu vreau sa am surpriza ca sa ii elibereze PV in care sa scrie ca la noi a fost problema.Instalatorul cu care a venit presedintele si a curatat conducta nu era instalatorul blocului si atunci ma gandesc ca va contesta daca i se va spune ca nu noi suntem de vina.
Haideti sa detaliem problema ca sa intelegem:
- S-a produs defectiunea la Dv. in apartament, dar pe coloana comuna, ziceti.
S-a inundat si apartamentul de dedesupt. Presedintele a adus un instalator care a curatat conducta. In aceste cazuri se face o conventie de prestari servicii pe care se plateste instalatorul si acolo se scrie despre ce lucrare a fost vorba. Adica nu se face propriu-zis un PV, ci se completeaza acea conventie de prestari ca sa poata fi platit instalatorul din banii asociatiei si astfel administratorul sa se poata descarca de bani din gestiune.
- Daca se producea defectiunea pe teava Dv. personala, atunci plata pentru acest serviciu, chiar daca unui instalator adus de presedinte, o faceati Dv. si ramanea batuta-n cuie. Era din vina Dv. si atunci se putea pune problema unor despagubiri pe care sa vi le ceara vecina de dedesupt.
PV de care vorbim aici ar fi un supliment dat atat vecinei, cat si Dv. pentru a va asigura de sursa defectiunii si pentru a va instiinta despre asta.
E vorba de un bloc cu foste camere de camin.Instalatorul nici macar nu a fost paltit.A venit cu presedintele,a folosit sarpele ca sa curete (un sarpe de 10 metri,pentru ca cel de 2 metri nu era suficient de lung pentru a ajunge la dop).E vorba de vecina de langa noi,nu cea de dedesubt.Problema e ca teava noastra de scurgere trece pe la ea prin locuinta si abia dupa ajunge in teava principala.Dopul a fost intre etajul nostru si cel de mai jos.Cand apa a venit inapoi, a inundat si la noi si la ea,dar la noi era cineva acasa,care a curatat rapid,nelasand apa sa se imprastie prin casa.Dar instalatorul care a venit cu Presedintele asociatiei nu a fost platit, a venit cu el sa vada ce se intampla.El ne explica dupa ce a folosit sarpele care e problema.Doamna a auzit,dar a inceput sa o intoarca cum ca era baut si ce zice el nu conteaza.Presedintele de scara a intors-o cum ca nu ii poate elibera PV pentru asa ceva.
Am inteles acum. Pai atunci, mergeti si Dv. la presedintele asociatiei si solicitati-i o copie a PV pentru a va putea apara de agresivitatea vecinei....si pentru linistea Dv.:)