avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog.

parinti au proprietate la tara vor sa i mi dea mie printr o forma in care la batrinete sa nu fie nevoiti sa stea pe drunuri in caz de ceva probleme,eu nu vreau un act prin care sa nu fiu sigur ce pot ramine fara proprietate,in caz ca se supara ei in timp .care ar fii cel mai potrivit act pentr u ambele parti.eu vreau sa construiesc o casa ,si nu vreau sa se intimple ceva va rog ajutatima va multimesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 10:48, 14 Mai 2010
Un act de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager pentru parinti. Acesta transfera dreptul de proprietate asupra imobilului catre dvs. de la data incheierii actului si intabularii dreptului si lasa un drept de posesie asupra bunului, pe timpul vietii, parintilor.
dar daca contractil contine si clauza de intretinere schimba cu ceva ?
Nu schimba mare lucru decat in situatia in care intretinerea in sine este consemnata ca fiind plata, respectiv pretul vanzarii. In acest caz, neindeplinirea conditiilor si formelor de intretinere prevazute, pot echivala cu neplata pretului si pot da dreptul vanzatorilor sa ceara rezolutiunea contractului.
In cazul in care pretul este consemnat intr-o suma de bani, iar clauza de intretinere este numai o conditie a contractului, putem vorbi de doua contracte intr-unul, respectiv de un contract de vanzare-cumparare si un contract de intretinere. In acest caz, desi conditia intretinerii exista, neindeplinirea ei poate duce la obligarea dvs. la aceasta indeplinire si mai greu la rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare.
Cum insa este vorba chiar de parintii dvs. cred ca nici nu se poate pune problema neindeplinirii clauzei de intretinere!
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere alinaseodorescu alinaseodorescu mama si tata mi_au facut un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere..dupa ce tata a murit fr:)atele meu vrea sa strice actele si sa ceara partea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)