avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere

mama si tata mi_au facut un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere..dupa ce tata a murit fr:)atele meu vrea sa strice actele si sa ceara partea lui taticu.mama este de partea noastra.in ce conditii se pot ataca in instant aceste acte si de catre cine.va multumesc
:):)
De catre fratele dvs. Daca nu s a dat pret efectiv se poate desfiinta actul ,fiind in fapt o donatie. la fel si daca nu s-a prestat intretinerea si fratele are dovezi in acel sens.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
ContSters338589, utilizator
pretul stabilit in fata notarului a fost de 20 de mii .din care 10 mii scrie ca I_am platit pe loc iar 10 mii se transforma in ingrijire.cum poate ataca fratele?VA multumesc
Rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere poate opera, din cauza neindeplinirii culpabile a obligatiile contractuale.

Asadar, daca se va demonstra ca obligatiile ce incumba debitorilor obligatiei legale de intretinere sunt nesocotite, contractul perfectat poate fi rezolutionat.( se va proceda la repunerea in situatia anterioara ).


Neindeplinirea obligatiei legale de intretinere se probeaza prin inscrisuri, interogatorii, martori.


Succes.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer drept proprietate casa parinteasca piatra piatra La CF am doar intabulat 5 ari pe care e un grajd. Este terenul pe care l-au cumparat parintii mei si pe care ulterior au construit casa.Este planul casei din ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cristina_2005 cristina_2005 Buna ziua, Intentionez sa cumpar un apartament cu bani cash si acesta este dobandit printr-un contract de intretinere facut in 2013. Acest tip de contract ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere mireteo mireteo as dori sa stiu daca pot anula un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si in ce fel il pot inlocui cu un contract de vanzare-cumparar cu ... (vezi toată discuția)