avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar un apartament cu bani cash si acesta este dobandit printr-un contract de intretinere facut in 2013. Acest tip de contract poate fi atacat ca si cel de donatie? Mentionez ca batrana a murit acum o luna, intretinatorii fiind copiii uneia dintre surori, ea neavand mostenitori directi (copii), dar mai are frati in viata.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 14:17, 8 Octombrie 2014
Contractul de intretinere poate fi rezolutionat , daca obligatia legala de intretinere a fost nesocotita.

(obligatia contractuala ce incumba debitorului din contract a fost eludata).


Asadar, cata vreme contractul de intretinere nu a fost desfiintat, acesta raman in vigoare si produce efecte juridice.


Puteti obtine dreptul de proprietate.


Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspuns! Deoarece limbajul juridic pentru mine e usor dificil, as vrea sa fiu sigura ca am inteles corect: Doamna care a murit era singura care poate desfiinta contractul, nimeni nu poate ataca si pot sa-l cumpar linistita :).

Numai bine!
Noul cod civil:

Încetarea contractului de întreținere
Art. 2.263. -
.......................
(6) Dreptul la acțiunea în rezoluțiune se transmite moștenitorilor

Mostenitorii sunt fratii si surorile defunctei, iar acestia pot promova o actiune in rezolutiune daca intretinerea nu a fost prestata conform contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere alinaseodorescu alinaseodorescu mama si tata mi_au facut un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere..dupa ce tata a murit fr:)atele meu vrea sa strice actele si sa ceara partea ... (vezi toată discuția)
Pot ataca un contract de intretinere ? eu sunt nepoata! batranii ... Cristinail85 Cristinail85 Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt Nepoata! Batranii traiesc si Fata lor vrea Ea toata casa pe Numele Ei! vrea sa incheieun contract de ... (vezi toată discuția)
Intretinere/ mostenire SILVIU211993 SILVIU211993 Salutare, eu si sotia am hotarat sa ne stabilim in casa socrilor si sa ii intretinem noi, iar ei sa ne dea noua casa. Sotia mai are 4 surori, cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)