avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

as dori sa stiu daca pot anula un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si in ce fel il pot inlocui cu un contract de vanzare-cumparar cu uzufruct. mentionez ca eu sunt intretinatorul si dupa vre-o 6 ani ma intreb daca parintii ajung sa aiba cereri aberante, iar mai tarziu, fratii sa atace contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere; care pana atunci nu au avut nici o durere de cap.:O. eu sa #-o iar ei sa :P :justcuz:.
Cel mai recent răspuns: mireteo , utilizator 14:04, 23 Aprilie 2013
Puteti constitui uzufruct parintilor dvs cu titlu gratuit.
Iar in privinta fratilor daca sunt de acord pot da o declaratie ca sunt de acord cu instrainarea facuta de parintii dvs prin acel contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
se poate sa-mi explicati, va rog, mai pe clar. multumesc.
fratii nu vor fi de acord. si daca ar fi ei nu ar fi cumnatii, deci totuna.
Contractul de vanzare-cumparare incheiat nu poate fi desfiintat.

In caz de neindeplinire culpabila a obligatiei legale de intretinere, intretinutul se poate adresa instantei de judecata, in vederea rezolutiunii contractului, cauza de ineficacitate presupunand repunerea in situatia anterioara, cu eventuale daune interese.

Obligatia de intretinere este una contractuala, prin urmare, este adusa la indeplinire conform contractului incheiat, orice solicitare exagerata a intretinutului , care nu corespunde clauzelor contractuale putand fi respinsa.

Contractul de vanzare-cumparare poate fi rezolutionat , la solicitarea mostenitorilor rezervatari, insa, de vreme ce obligatia de intretinere este indeplinita in mod corespunzator, acestia nu au niciun temei concret pentru a avea castig de cauza, promovand o actiune cu un asemenea obiect.

Pretul, obiectul prestatiei cumparatorului, este de esenta contractului de vânzare-cumparare, lipsa pretului ori fictivitatea acestuia atrage nulitatea actului juridic, pentru un contract de vanzare-cumparare.

Succes.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu sau fara clauza de intretinere stoicagramona stoicagramona Buna ziua, doresc sa aflu daca, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta de catre cumnatul meu, celalalt fiu al socrilor, in cazul de fata ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere alinaseodorescu alinaseodorescu mama si tata mi_au facut un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere..dupa ce tata a murit fr:)atele meu vrea sa strice actele si sa ceara partea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ContSters230365 ContSters230365 Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am ... (vezi toată discuția)