AVLIL a scris:
Obiectul acestui antecontract e promisiunea, pentru ea se plateste un pret sau nu. E ok, si pentru promisiuni platesti.
Asta am spus si eu, dar m-am referit ca nu poti confunda pretul promisiunii cu pretul imobilului care face parte din alt contract care inca nici nu e incheiat... ("ma oblig sa cumpar
x lucru la pretul
y daca-mi dai azi
z lei" vs. "cumpar cu y lei lucrul x" .... suma/pretul
z apare doar la promisiune si difera total de suma care ar fi in cazul vanzarii, putand fi chiar modica de 0.1 leu dar pretul
y al obiectului vanzarii daca ar fi modic ar fi donatie)
Later edit: Pana am scris mazgaleala asta au aparut precizari de la Tyler... da pierderea avansului este valabila, chiar si dupa cum am mentionat mai sus ca
poate fi considerat un pret al promisiunii bilaterale de v-c... dar la tine tine de neexecutarea promisiunii de a incheia valabil actul (deci de neexecutarea contractului de promisiune, care e si el un contract ca oricare altul la urma urmei oricate distingeri s-ar face in doctrina) si de pastrarea avurnei/avansului din cauza clauzei penale care iti permite... eu ma legasem doar de obligatia "de a plati pretul integral", daca nu se prezinta la efectuarea valida a contractului e total altceva.