avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele copilului

Ma intereseaza sa stiu daca o femeie necasatorita ramine insarcinata,tatal copilului doreste sa recunoasca copilul,cei doi nu doresc sa se casatoreasca, numele cui ia copilul? Daca mama doreste in mod expres sa ia doar numele ei poate face acest lucru chiar daca tatal nu e de acord?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 22:23, 13 Mai 2010
Pentru raspunsul meu am avut in vedere metodologia privitoare la aplicarea dispozitiilor Legii privitoare la actele civile.

Colegul care se da cu capul de perete are toate motivele sa faca acest lucru pentru ca articolul din Codul familiei la care face referire este art. 64 si nu art.63.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea de a prelua numele tatalui - parinti necasatoriti Kitte Kitte Buna ziua Ma intereseaza care este procedura (si ce acte sunt necesare) pentru ca un copil sa preia de la nastere numele tatalui. Parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii copilului cand tatal nu se afla in tara iar parintii nu sunt casatoriti ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in urmatoarele zile. Problema este ca tatal copilului se afla in Australia, tara lui de origine si din cauza ... (vezi toată discuția)
Pe ce nume se va face certificatul copilului miki_mariana miki_mariana Buna ziua , ma numesc BOGDAN MARIANA si in luna martie o sa nasc,nu sunt casatorita cu tatal copilului dar stau cu el de 5 ani de zile,ce nume de familie va ... (vezi toată discuția)