avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pe ce nume se va face certificatul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pe ce nume se va face certificatul copilului

Buna ziua , ma numesc BOGDAN MARIANA si in luna martie o sa nasc,nu sunt casatorita cu tatal copilului dar stau cu el de 5 ani de zile,ce nume de familie va purta copilul la naster numele de familie al meu sau al tatalui.
Cel mai recent răspuns: anes , utilizator 15:31, 14 Ianuarie 2010
numele tatalui, binenteles daca acesta il recunoaste :P


Sanatate si nastere usoara =D>
Poate purta numele mamei sau al tatalui. Va fi recunoscut astfel in mod oficial daca poarta numele tatalui.
dar pe parcurs nu o sa am probleme ca copilul este pe un nume si eu pe altul daca doamne fereste o sa ma despart de tatal copilului.?
Recunoasterea poate avea loc oricand (asa incat , daca tatal e confuz , la inceput , si nu-si exprima opinia cu privire la paternitatea acestui copil, la momentul nasterii , atunci acesta se poate deplasa la Starea Civila , unde ofiterul de stare civila va lua act de dorinta acestuia )

Chiar depasind aceste momente , filiatia fata de tata se poate stabili prin declaratie notariala , sau chiar si prin testament.

Daca nici aceste etapa nu sunt parcuse , nu va ramane sa va adresati judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , in vederea stabilirii legaturii biologice a tatalui cu acest copil (chiar daca exista incertitudini )
(actiunea introdusa de catre copil e una imprescriptibila , deci timpul nu o conditioneaza , insa dreptul la pensie de intretinere poate fi stabilit numai dupa o certitudine a paternitatii ).

Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Presupunand ca tatal vrea sa recunoasca copilul si veti merge impreuna sa il declarati, puteti stabili de comun acord daca doriti sa poarte numele dvs sau al lui, fara ca prin aceasta sa se aduca vreo atingere drepturilor parintesti a vreunuia dintre dvs.

Alte discuții în legătură

Numele copilului pinguinul pinguinul buna ziua Am urmatoarea dilema. In urma divortului am revenit la numele anterior casatoriei. trbuie sa nasc un copil conceput in timpul casatoriei. La starea ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)