Buna seara. Am si eu o problema cu inregistrarea unui moped. De la primarie, unde trebuie sa inscriu mopedul m-au trimis la impozite si taxe sa imi elibereze certificatul de atestare fiscala si decizia de impunere. Ajuns la impozite si taxe am intrebat unde trebuie sa platesc taxele, m-au pus sa completez un formular ( decizia de impunere ), mi-au introdus datele mopedului in calculator si mi s-a spus sa ma duc la ghiseul alaturat pentru certificatul de atestare. Ajuns acolo m-au pus sa completez un nou formular. Dupa ce mi-au introdus datele in calculator mi-au spus ca am amenzi de platit si imi trebuie o stampila pentru eliberarea certificatului. M-au trimis la inspectorii de acolo sa vorbesc cu ei sa vad daca imi pun stampila. Ajuns acolo mi-au spus ca trebuie sa imi platesc amenzile altfel nu vad stampila. Am amenzi de 800 lei. Le-am explicat ca nu am de unde sa platesc aceasta suma eu fiind angajat de doar 2 saptamani. M-au plimbat de la un inspector la altul, am asteptat 2 ore dupa ei. Le-am spus ca daca nu imi pot da stampila sa imi anuleze ce au introdus in calculatoare si au zis ca nu se poate. Nu mi-a spus nimeni ca nu voi putea primi certificatul daca am amenzi, la ghiseu mi-a zis ca am amenzi si m-a intrebat daca le pot plati. I-am spus ca nu deoarece sunt angajat de putin timp. A zis ca e ok si sa ma duc sa vorbesc cu inspectorii sa imi puna stampila. Daca ma informau ca nu pot obtine certificatul pana nu platesc amenzile nu il mai inregistram pe numele meu. Mi-au spus ca daca in termen de 30 de zile nu il voi inregistra voi primi o amenda. In cele din urma dupa multe insistente si rugaminti din partea mea mi-a pus stampila, am platit 50 lei din amenzi, si m-au pus ( fortat ) sa dau o declaratie, un angajament prin care eu trebuie sa platesc lunar 100 lei in caz contrar ei imi vor confisca mopedul. Este corect ( legal ) ce mi-au facut ? M-au pacalit si m-au fortat sa dau o declaratie, in caz contrar dupa 30 de zile primeam amenda, si nu imi eliberau certificatul decat dupa achitarea amenzilor. Mai pot face ceva cu acel angajament ? Sa il anulez, tinand cont ca am fost pacalit. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc
buna seara. doresc sa vand un imobil dar am amenzi de circulatie( peste media unui om normal). pot sa obtin un certificat fiscal , care sa rezulte k am aceste amenzi sau trebuie sa fie pe zero?
va multumesc