avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... INOVATIE!
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

INOVATIE!

Un serviciu nou pe piata oferit prin intermediul unui alt serviciu deja existent( fara acesta neputandu-se realiza,dar scopurile fiind diferite), poate insemna o inovatie care sa duca la brevetare? sau intra in categoria "drepturi conexe" ale primului ? principiul in sine, ca si modalitate.
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 13:15, 15 Mai 2010
Depinde daca primul este inregistrat ca si inventie. Oricum ar trebui sa citetsti si dispozitiile legii 350/2007 care prevede la art. 1 alin 2: Nu sunt considerate invenții, în sensul alin. (1), în special:
a) descoperirile, teoriile științifice și metodele matematice;
b) creațiile estetice;
c) planurile, principiile și metodele în exercitarea de activități
mentale, de jocuri sau în domeniul activităților economice,
precum și programele de calculator;
d) prezentările de informații.
Daca inventia dvs nu este exclusa de lege atunci este acceptata. Cu privire la faptul ca nu se poate realiza fara existenta celuilalt serviciu ar trebui sa detaliati. Imi vine in minte inventia lui Robert Kearns care a inventat stergatoarele intermitente. Este evident ca fara existenza automobilului stergatoarele intermitente nu ar fi putut fi inventate.
In opinia mea se poate daca este susceptibila de brevetare. Avem in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de inventie ? darian72 darian72 In situatia in care am dezvoltat o procedura, care are aplicabilitate in industria de entertainment cum o pot proteja ? Am observat ca legea dreptului de autor ... (vezi toată discuția)
Traducerile tehnice ºi dreptul de autor IBH IBH Buna seara, Va rog sa imi raspundeti daca este necesar acceptul prealabil al realizatorului unei documentatii tehnice, articol, carte etc., in vederea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim - tabel excel. ca ce?? adela05 adela05 Un tabel in excel care completat da anumite date de business, ca ce poate fi inregistrat la osim? (vezi toată discuția)