Buna dimineata.un unchi e nascut in data de 12.06.1937. iar in anul 1992 a benificiat de pensie de batranete .in anul 1997 a avut un accident grav in urma caruia a ramas fara ambele picioare.iar in data de 15.05.2004 a luat prima pensie de invalid gr.1.si in 20.08.2008 i sa transmis ca nu mai poate benificia de acea pensie de handicapat.acum el traieste numai din acea pensie de batranete. el locuieste la caminul de batrani din oras .acolo el platea lunar 290 de lei .si acum i sa spus ca trebuie sa plateasca de luna viitoare 450 de lei.se poate ca sa nu benificieze de acea pensie de handicapat daca el este?si se poate ca sa i se retina o suma asa de mare pentru camin?
In sistemul nostru de pensii nu se poate beneficia concomitetnt de doua categorii de pensii. Probabil au realizat greseala si....s-a sistat pensia de handicap.
Contactati serviciul responsabil ,pentru lamurirea situatiei referitoare la temeiul legal de stopare a achitarii drepturilor pervazute de legea speciala.
In calitatea de persoana beneficiara a drepturilor si facilitatilor legal prevazute pentru persoanle incadrate in gr 1 handicap,acordarea celorlate facilitati a fost intrerupta?
1. Nu exista notiunea de pensie pentru handicap ci indemnizatie pentru handicap, deci nu are nici o legatura una cu alta.
2. Pensia, oricare ar fi ea, nu anuleaza indemnizatia de handicap.
3. S-ar putea ca motivul sa fie altul: faptul ca este internat la acel camin de batrani unde contribuie si statul la intretinerea sa.
4. Cei care au sistat indemnizatia trebuie sa va spuna si motivul si baza legala a sistarii.
Eu am senzatia ca vorbiti despre indemnizatia de insotitor, indemnizatie care se mentine chiar daca unchiul dvs. acum beneficiaza de pensie pentru limita de varsta (este mult prea in varsta pentru a mai beneficia de pensie de invaliditate).
Plata indemnizatiei de insotitor se suspenda pe perioada in care pensionarul este internat in institutii in care se asigura supraveghere si ingrijire permanenta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie urmas
Nazly
Va rog frumos as vrea sa mi spuneti ce hartie legala inseamna o dovadaa ivirii invaliditatii pana in varsta de 16 ani ?Este neaparat necesara o hartie emisa ... (vezi toată discuția)