avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Penalitati solicitate dupa stingerea diferendului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Penalitati solicitate dupa stingerea diferendului financiar

Salutare tuturor ! Am dat de o situatie destul de ciudata si doresc un sfat daca cineva are cunostinta despre aceasta situatie. Am avut un contract cu cineva in baza caruia am cumparat un imobil. Am intarziat plata ultimei transe cu 6 luni. In contract se stipula o anumita suma de 0,1% pe zi intarziere, sa zicem, la neplata la termen a contractului. In urma neexecutarii de catre proprietar a partii sale din contract, am refuzat plata diferentei pana la obtinerea unei sentinte judecatoresti care sa recunoasca acest lucru. El s-a miscat mai repede, mi-a pus sechestru pe casa si m-a obligat sa platesc suma ramasa plus executarea. Desi au trecut aproape 9 luni de la achitarea sumei, in prezent imi solicita si penalitatile de intarziere, desi la ora actuala nu mai am nici o datorie fata de el. Are dreptul sa faca aceasta solicitare, odata stins diferendul financiar ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:54, 14 Mai 2010
Da, poate solicita acest lucru atata timp cat penalitatile sunt stipulate contractual. Trebuia ca atunci cand ati platit ultima transa sa semneze un inscris ca nu mai are nici un fel de pretentii.
Impunerea si perceperea penalitatilor este legala ,in conditiile in care, in contractul initial acestea sunt prevazute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere penalitati de intarziere simona raducanu simona raducanu Pot solicita penalitati de intarziere din anii precedenti (2005-2006) unui client care imi achita permanent facturile cu intarziere? Solicitarea o voi face cu ... (vezi toată discuția)
Peocentul de penalizari valica_21 valica_21 eu sunt in situatia in care semnez un contract cu o primarie.eu sunt o societate comerciala si nu stiu cat este procentul maxim de penalizari pe care pot sa-l ... (vezi toată discuția)
Taxa întârziere chirie Robertanghel92 Robertanghel92 Momentan închiriez 2 imobile cu contract la financiar și chiriașii întârzie mai mereu câte o săptămână cu plata chiriei. Este legal în România să ... (vezi toată discuția)