Salutare tuturor ! Am dat de o situatie destul de ciudata si doresc un sfat daca cineva are cunostinta despre aceasta situatie. Am avut un contract cu cineva in baza caruia am cumparat un imobil. Am intarziat plata ultimei transe cu 6 luni. In contract se stipula o anumita suma de 0,1% pe zi intarziere, sa zicem, la neplata la termen a contractului. In urma neexecutarii de catre proprietar a partii sale din contract, am refuzat plata diferentei pana la obtinerea unei sentinte judecatoresti care sa recunoasca acest lucru. El s-a miscat mai repede, mi-a pus sechestru pe casa si m-a obligat sa platesc suma ramasa plus executarea. Desi au trecut aproape 9 luni de la achitarea sumei, in prezent imi solicita si penalitatile de intarziere, desi la ora actuala nu mai am nici o datorie fata de el. Are dreptul sa faca aceasta solicitare, odata stins diferendul financiar ? Multumesc.
Da, poate solicita acest lucru atata timp cat penalitatile sunt stipulate contractual. Trebuia ca atunci cand ati platit ultima transa sa semneze un inscris ca nu mai are nici un fel de pretentii.