avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa întârziere chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa întârziere chirie

Momentan închiriez 2 imobile cu contract la financiar și chiriașii întârzie mai mereu câte o săptămână cu plata chiriei. Este legal în România să percep o taxă pentru întârzierea plății chiriei? Dacă da, este vorba de o taxa fixă oricât ar întârzia sau se aplica pe zi? Se poate introduce aceasta clauza acum sau numai când se face un nou contract?
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 15:30, 14 Februarie 2020
Se pot percepe penalizări de intarziere daca sunt trecute în contractul inițial sau ulterior încheierii contractului prin act adițional.
Buna ziua,
Puteti incheia acte aditionale la contractele de inchiriere si sa inserati o clauza prin care sa se perceapa penalitati pentru fiecare zi de intarziere de la scadenta pana la plata integrala si efectiva a chiriei.
Penalitatile de intarziere le puteti stabili la un anumit procent din chiria lunara (de exemplu, 0,1%/zi, 0,5%/zi de intarziere).
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen contract drbarbu drbarbu Pe baza unui contract s-a dezvoltat o aplicatie software. Livrarea primei versiuni s-a efectuat in termen, dar de aici incolo au inceput problemele ... (vezi toată discuția)
Peocentul de penalizari valica_21 valica_21 eu sunt in situatia in care semnez un contract cu o primarie.eu sunt o societate comerciala si nu stiu cat este procentul maxim de penalizari pe care pot sa-l ... (vezi toată discuția)
Penalitati incepand cu ce data cris2279 cris2279 Am sa va redau doua articole dintr-un contract de inchiriere: \"1.Locatarul se obliga a achita chiria lunar in perioada 15-20 ale fiecarei luni pentru luna ... (vezi toată discuția)