avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatilor aflati in preaviz in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatilor aflati in preaviz in cazul concedierii individuale

As dori sa va intreb daca se poate o perioada de preaviz de aproximativ 45 de zile in cazul concedierii individuale din motive de restructurare a societatii si daca stiti o lege prin care salariatii respectivi sa fie platiti pe toata perioada preavizului dar sa fie instiintati ca vor ramane acasa in acest timp
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:15, 14 Mai 2010
Perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare. In cazul in care angajatorul doreste ca salariatii sa stea acasa in preaviz si sa fie platiti,va mentiona acest lucru tot in preaviz.
Perioada de preaviz ptr concediere individuala este de 20 zile calendaristice (minim). Deci, daca societatea vrea sa le dea un preaviz mai mare......... f bine.

Daca societatea doreste ca salariatii carora le inmaneaza preavizul sa stea acasa in aceasta perioada, va trebui sa specifice in preaviz acest lucru. Dar obligatia angajatorului este sa-i plateasca ca si cum ar fi la serviciu si ar lucra 8 ore/zi.
clio06 a scris:

Perioada de preaviz ptr concediere individuala este de 20 zile calendaristice (minim). Deci, daca societatea vrea sa le dea un preaviz mai mare......... f bine.

........

In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare - art.74 alin.2 CCMN.
Conditiile prevazute in CCM la nivel national, ramura, unitate..etc , prevad conditii minime ce trebuie respectate...ce e in favoarea angajatului , cum este si prelungirea perioadei de preaviz, poate fi extins..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare bogalenti bogalenti buna seara! va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, deoarece sunt foarte multe necunoscute privind situatia descrisa mai jos. am primit un preaviz de 49 de ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - salariu compensator grecu_iulia grecu_iulia Am fost instiintata de curand ca urmeaza a-mi fi desfiintat postul si mi s-a comunicat verbal preavizul de 20 zile. Rascolind pe net despre drepturile ... (vezi toată discuția)