avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA

Buna ziua,
am rugamintea sa-mi spuneti si mie cand am dreptul la pensie anticipata.
M-am nascut in 09.09.1955, lucrez din 01.09.1974 fara intrerupere, grupa I.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:13, 14 Mai 2010
-incepand din 09.09.2010 aveti dreptul la pensie anticipata
-grupa I va ajuta la vechimea in munca, adica aveti sansa unei penalizari foarte mici sau chiar 0
-din pacate anul acesta pensiile anticipate si anticipate partial sunt inghetate pana in 31.12.2010, deci veti putea iesi din ianuarie 2011
-dosarul totusi sa il depuneti la inceputul lui august (cu o luna inainte de data de 09.09.2010), chiar daca anul urmator va fi aprobat.
pentru a primi un raspuns exact, reveniti cu urmatoarele detalii:
- sunteti barbat sau femeie
- cititi din carnetul de munca inregistrarea grupei (de la ...pana la..., timp 100%)
mancika a scris:
Imi cer scuze, nu am avut grupa I, ci III pe toata perioada.
Sunt femeie.

Interventie moderator

Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri in continuarea celor deja postate, folositi butonul "raspunde". Multumesc!

In legatura cu intrebarea dvs.

Indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala in septembrie 2010 (stagiul complet de cotizare de 30 de ani si varsta de 55 de ani).
De la 01.06.2010 se pare ca nu se mai primesc cereri pentru acordarea acestei categorii de pensie, pana la intrarea in vigoare a viitoarei legi a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot pensiona anticipat? gabrielar nastase gabrielar nastase Buna seara sunt sau mai bine zis am fost pana astazi pensionata pe caz de boala am 22 ani de munca din care 18 de grupa II am 55 de ani, ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ionicabotezatu ionicabotezatu Am 56 ani, 30 ani in grupa a doua de munca si 37 ani vechime in munca. Cand (la ce data) pot (am dreptul) sa ies la pensie? (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? c_hostiuc c_hostiuc Cand ma pot pensiona daca: - sunt nascuta 10.06.1955 -perioada efectiv lucrata 36 ani (01.08.1974 - 01.08.2010) -din care 20 ani grupa II munca (vezi toată discuția)