avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Am 56 ani, 30 ani in grupa a doua de munca si 37 ani vechime in munca. Cand (la ce data) pot (am dreptul) sa ies la pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:49, 5 Ianuarie 2011
Precizati luna si anul nasterii si daca sunteti barbat sau femeie.
Reveniti si cu perioada lucrata in grupa II de munca, dupa 1 aprilie 2001 nu s-a mai lucrat in grupe de munca, ci in conditii deosebite sau in conditii speciale.
Interventie moderator Am rugamintea sa folositi butonul "raspunde" pentru intrebari sau precizari, nu sa deschideti noi discutii. Multumesc!

Gabriela Pintea

ionicabotezatu a scris:
M-am nascut in 11.05.1955, sunt barbat, am varsta de 56 ani, am lucrat 23 ani in grupa a doua de munca pana in aprilie 2001 si 7 ani in conditii deosebite de munca dupa aprilie 2001. Am o vechime totala de 37 ani. Cand (la ce data) pot (am dreptul) sa ies la pensie?

Carp Mircea a raspuns:
Limita de varsta la 58 ani.Reducerea varstei standard cu 7 ani din 65 pentru 30 de ani conditii deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista grupa i de munca? viorica ghimpu viorica ghimpu As dori sa stiu daca mai exista in prezent grupa 1 de munca? (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? nicolaemastalos nicolaemastalos am 34ani lucrati dintre care 14,5 luni grupa 1, 5ani speciala ,9 ani grupa 2 , 1,4 luni armata , 2ani Italia , 1 an somaj Italia 2 ani fara grupa astia 2ani ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca rmarius rmarius Buna seara Stie cineva daca se anuleaza in 2011 grupa a-II-a de munca in conditii deosebite? Va multumesc. (vezi toată discuția)