avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

am 34ani lucrati dintre care 14,5 luni grupa 1, 5ani speciala ,9 ani grupa 2 , 1,4 luni armata , 2ani Italia , 1 an somaj Italia 2 ani fara grupa astia 2ani i-am lucrat in aceiasi intrprindere si in aceiasi sectie din 2001 ni sa zis ca secti numai are grupa 2.Am lucrat la Arcelor mittal Hunedoara din1976-2007 decembrie cind neau scos cu ordonata .2 ani am lucrati in Italiacu contract si un an am somaj din italia. as vrea sa sticuu cind pot sa ies si eu la pensie dupa noua lege sint nascut in noiembrie -2-1958.vVamultumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:14, 21 Decembrie 2010
Nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta anul acesta, cu reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea lucrata numai in grupa I de munca.

Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 58 de ani si 6 luni, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 6 ani si 6 luni pentru perioadele lucrate in grupe de munca si in conditii speciale. Eu am adunat toate perioadele, ceea ce nu este tocmai corect. Va rog sa reveniti cu intrebarea tot in acest topic, dupa ce apare viitoarea lege a pensiilor in Monitorul Oficial.

De pensie anticipata puteti beneficia la 60 de ani, deci dupa ce indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.
Interventie moderator Va rog sa nu mai deschideti alte discutii, incalcati pct. 3.3 din regulamentul de postare. Daca mai aveti nelamuriri, folositi butonul "raspunde" si postati intrebarile tot in acest topic.

V-am raspuns ieri cand puteti iesi la pensie si v-am rugat sa reveniti cand apare viitoarea lege in Monitorul Oficial. Daca nu exista lege "noua", nimeni nu va poate spune cand indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie.

Ar fi bine sa precizati cati ani ati lucrat, 32 sau 34? Sunt neconcordante intre cele doua mesaje.

nicolaemastalos a scris:
am 32 ani lucrati la Arcelor Mittal dintrecare 15 ani la grupa 1 ,5 ani la grupa speciala, 9 ani la grupa 2 ,1,6luni armata, 2 ani grupa 3 si 2 ani lucrati in Italia cu contract sint nascut in 2-11-1958 .As vrea sa stiu si eu cind pot sa ies la pensie dupa legea noua si legea veche.Va multumesc
Interventie moderator Va rog pentru a doua oara sa nu mai incalcati pct. 3.3 din Regulamentul de postare si sa nu mai deschideti zeci de discutii in Forum. Nu inteleg de ce trebuie sa repet un lucru simplu si clar si, in special, nu inteleg de ce trebuie sa-l repet unui om care are varsta dvs.
Regulamentul poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Gabriela Pintea

nicolaemastalos a scris:
sint nascut in 02-11-1958 , am lucrat la Arcelor Mittal Hunedoara din 20-05-1976 pina in31-12-2007 dintre care 15 ,5 in grupa 1 , 8 ani in grupa 2 , 5ani in grupa speciala ,1,6 armata 1,6 fara grupa mai am 2anidin 02-02-2008pina 02-02-2010 in italia cu cotract vreau sa stiu cind pot iesi la pensie la cerera sau la drept va multumesc

Carp Mircea a raspuns:
Cea mai apropiata forma de pensionare este limita de varsta la 57 ani si 6 luni.Reducere de 5 ani pentru 23 ani conditii deosebite si 2 ani si 6 luni pentru 5 ani conditii speciale.Deci 65 ani - 7 ani si 6 luni =57 ani si 6 luni.O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta george_49 george_49 Sunt nascut la data de 7-7-1961 si din 20-08- 1982 am lucrat in conditii speciale de munca pana la 15-12-2009 cand am iesit in ordonanta de la Arcelor Mittal ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 lupuzenoviea@yahoo.com lupuzenoviea@yahoo.com Sotul meu conform legii 19/2000 indeplinea conditiile de pensionare in martie 2011.Va rog sa mi spuneti daca a lucrat 16 ani in gr I,virsta 54ani si 4 luni ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare nicu6666 nicu6666 Sunt nascut pe 9 aprilie 1954. Lucrez din august 1973-stagiul militar feb.1974-iulie1975. din august 1976 pana in 1988 am lucrat in grupa 1(11 ni si 8 ... (vezi toată discuția)