avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie de o solutie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie de o solutie

Buna ziua,

Reprezint o agentie de publicitate neconventionala. Noi vrem sa oferim bani diverselor persoane sa tina lipit un afis/sticker cu reclame pe geamul de la masina, pe bicicleta, pe posete, pe geamul de la locuinta etc, pe o perioada de timp. Ar fi absurd sa facem contracte de munca in astfel de situatii.
Va rog sa-mi recomandati o solutie. Ce fel de contract trebuie sa inchei cu aceste persoane?

Ma feresc de conventii civile deoarece am inteles ca in prezent nu mai sunt recunoscute de codul muncii. In plus, am citit articolul de mai jos :
[ link extern ] /

Va rog sa ma ajutati cu o solutie.

Multumesc anticipat.
Puteti incheia un contract de prestari servicii cu persoana, persoanele respective.
-depinde ce doriti sa faceti, eu inteleg ca aceste persoane nu muncesc la dumneavoastra, ci isi lipesc afise/sticker pe diverse obiecte personale, sau gresesc?

-articolul ce l-ati prezentat se refera la persoane care merg regulat la un loc de munca prestand o anumita activitate si in acest sens trebuie sa se intocmeasca un contract de munca, sau sa fie o persoana autorizata in publicitate, de exemplu, cu care puteti sa faceti o conventie civila.

-puteti sa dati amanunte in legatura cu atributiile persoanelor?
contract prestari servicii. cel mai indicat
in primul rand va multumesc pentru raspunsuri

intr-adevar, persoanele respective nu muncesc pentru mine
eu de atat am nevoie: sa tina afisele alea lipite pe masina, bicicleta, genti si ce mai au ei (ca sa fie vazute de persoanele cu care interactioneaza in mod normal). Restul e treaba lor pe unde, cand si cum umbla, daca umbla.

De asemenea, firma mea este de publicitate si eu inchei cu alte firme contracte de publicitate. Se poate interpreta ca persoanele cu care lucrez si isi lipesc afisele pe lucrurile personale fac practic ele publicitate in locul meu? pot exista probleme daca folosesc contract de prestari servicii?
Avand in vedere cele prezentate mie mi se pare ca cel mai bine ar fi un contract de inchiriere spatiu publicitar. Contractul va fi intre dv. reprezentant legal al. SC ..... si Dl. X in calitate de proprietar al bunului mobil sau imobil. Apoi stabiliti obligatiile partilor si valoarea contractului.

Alte discuții în legătură

Ce contract imi trebuie? cristitsirc cristitsirc Buna ziua, Eu doresc sa fac un timp de publicitate neconventionala pentru magazinele de haine. Mai exact vreau sa iau niste tineri (nu au PFA) care sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatii pentru lipire de afise tanguera tanguera Buna ziua Imi cer scuze daca nu e locul potrivit pentru acest tip de mesaj insa nu am gasit nici o categorie potrivita. Doresc sa intreb cum / de unde se pot ... (vezi toată discuția)
Afise in scara blocului DumiAnd DumiAnd Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta. Multumesc! (vezi toată discuția)