avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere declaratie pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere declaratie pe venit

Am o nelamuriere: in anul 2009 pe langa job-ul obisnuit am avut un contract cu o asociatie de cercetare, in urma caruia am castigat o suma. De la contabila asociatiei mi s-a spus ca a fost platita contributia de 16% catre stat si nu mai trebuie sa depun declaratia 200. Contabila de la firma unde lucrez imi spune ca trebuie sa depun declaratia, dar nu platesc impozit. Am mai intrebat si pe altii si am primit ambele raspunsuri. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: trafy , utilizator 14:39, 14 Mai 2010
Trebuie depusa declaratia.
Ce tip de contract ati avut? Optiunea de a se retine impozit de 16 % exista numai pt contractele/conventii civile incheiate cf codului civil.
Daca aveti contract de proprietate intelectuala, trebuia sa vi se retina numai 10%. Pt acest tip de venit se aplica deducerea a 40% din suma, impozitul de 16% aplicindu-se numai asupra diferentei.

Depuneti in mod obligatoriu declaratia 200. Anexati o adeverinta de la asociatie din care sa rezulte suma bruta si impozitul retinut si tipul de contract. Tipul contractului stabileste daca aveti dreptul la deducerea unor sume cu titlu de cheltuieli.
Este vorba de o conventie civila. Intre timp am vorbit la informatii la Finante, si au spus ca nu trebuie depusa. Am sunat insa pe un Inspector care se ocupa de declaratii si a spus ca trebuie. O sa o depun luni si cu asta basta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venitul global miki3 miki3 Buna ziua, As dori sa stiu mai multe informatii in legatura cu urmatoarea problema: Mama mea este pensionara, are o pensie mica (500 roni) si mai primeste ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)
Mamele, 85% din salar sau din venit cristian p cristian p Sunt o mama medic si pe langa locul de munca din spital am avut in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului si un alt job. Am lucart tot ca medic intr-o ... (vezi toată discuția)