avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire

doresc sa ma ajutati intr-o problema daca se poate
in 1991 tatal meu a solicitat sa i se reconstitue dreptul de propritate pentru o sup. de pamant in calitate de mostenitor , insa inainte de afisarea tabelelor de catre comisia comunala tatal meu a decedat .Fratele meu vazand ca tata nu figureaza pe tabele , la randul sau in calitate de mostenitor dupa tata s-a adresat cu contestatie comisiei judetene aratand temeiurile care il indreptateau sa solicite drepturile tatalui nostru insa in mod temeinic cererea i-a fost respinsa.Acest teren (3ha)i-a fost atribuita altei pers. cu care fratele meu s-a judecat 1 an dar inainte de pronuntare a decedat si fratele meu iar sotia lui nemai avand posibilitati a renuntat la proces iar paratii stapanesc si astazi aceste terenuri.As dori sa va intreb daca eu in calitate de sora as putea reancepe acest proces cu paratii si sa revendic acest teren(mentionez ca au trecut !(19 ani)
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:24, 16 Mai 2010
va rog sa ma ajutati cu un sfat.......
poate nu m-am exprimat corect , deci acest teren a fost candva al parintilor mei exista pe rolul din 1948 la tata iar dupa revolutie cererea i-a fost respinsa Pot eu sa revendic acel teten?
Problema este ca terenul in cauza trebuia sa figureze ca proprietatea tatalui dvs/autorului sau la data colectivizarii, nu in 1948, intrucat legea 18/1991 a retrocedat terenurile preluate de catre CAP. Stau si ma intreb daca nu cumva comisia locala de la acea vreme a respins cererea tatalui dvs tocmai pe motivul ca in registrul agricol 1959-1963 si registrul de evidenta a cererilor de intrare in CAP terenul in cauza nu mai figura ca fiind al tatalui dvs.
Va sfatuiesc sa mergeti la primarie si sa verificati cele doua evidente la care am facut mentiune mai sus si vedeti daca la colectivizare terenul respectiv figura ca fiind al tatalui dvs ori al familiei careia dvs. sustineti ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate pe acel teren...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

sentinta data pe legea 18/1991 limuzina limuzina In urma procesului sentinta a fost data favorabil partii adverse Bunicul meu a intrat in CAP cu un teren, tatal meu in baza legii 18/1991 a solicitat acest ... (vezi toată discuția)
Situatie succesiune-titlu de proprietate Ion1944 Ion1944 In 1986 dupa decesul tatalui a fost facuta succesiunea X devenind mostenitor cu cota intraga (doar pt casa, terenul fiind in proprietatea statului), fratii y ... (vezi toată discuția)
Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)