avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta data pe legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta data pe legea 18/1991

In urma procesului sentinta a fost data favorabil partii adverse
Bunicul meu a intrat in CAP cu un teren, tatal meu in baza legii 18/1991 a solicitat acest teren care i-a fost atribuit.
Dupa obtinerea acestui teren de catre tatal meu, acest teren a mai fost solicitat de catre o alta persoana, cerere care a fost respinsa intruct terenul respectiv a fost validat pe numele tatalui meu.
In anul 2008 am fost dati in judecata si s-a cerut anularea titului de propritate obtinut 2008 . Instanta a hotarat anularea titului de proprietate obtinut in baza legii nr.18/1991 art.III alin1 lit.a (iii) sunt lovite de nulitate absoluta, actele de reconsituire sau constituire a dreptului de proprietate in favoarea altor persoane asupra terenurilor proprietarilor care nu au fost inscrisi in cooperativa agricola de productie, nu au predat terenurile statului sau acestea nu au fost preluate de stat prin acte translative de proprietate.
Reclamanta a depus urmatoarele documente la dosar :
- act de donatie din 1946, in care acest teren este primi tca donatie de catre mama sa.
De retinut faptul ca acest teren era liber la momentul la care a fost solicitat de catre tatal meu in anul 1991.
Va rog sa imi dati o solutie la aceasta sentinta si ce ar trebui sa fac in continuare, este prima sentinta in acest proces.
Astept un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:38, 26 Aprilie 2012
angajati un avocat specialist in probleme funciare si faceti recurs.
Daca vorbim de zona de ses, nu prea au existat zone necooperativizate. Daca nu a predat terenul la CAP de buna voie, le-au fost luate cu forta si nu prea cred ca se incadreaza in prevederile legale care au stat la baza anularii TP de instanta de fond. Cu atat mai mult cu cat, la campie, reconstituirea nu s-a facut pe vechile amplasamente, ci pe sole stabilite de comisie (tot legea 18/1991 prevede acest lucru).
Declarati recurs si solicitati primariei sa va faca cunoscut daca autorul celui care v-a dat in judecata mai detinea teren in anul 1959-1963 (extras din registrul agricol dinainte de colectivizare); este foarte posibil ca din 1946 si pana la CAP respectivul sa fi instrainat terenul pe care l-a primit prin donatie. De asemenea, solicitati primariei sa va comunice daca mamei reclamantului i-a fost preluat terenul de CAP cu forta (fara cerere de inscriere) - primaria trebuie sa aiba si astfel de evidente, asta, bineinteles, daca terenul in cauza mai era in posesia familiei respective la data CAP-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)
Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui certificat de succesiune wiki55 wiki55 Deoarece sunt o persoana cu grave probleme de sanatate, ce ma impiedica sa ma deplasez, ma vad nevoita sa apelez la bunavointa dumneavoastra, rugandu-va sa ma ... (vezi toată discuția)