avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap gradul II (surdo-mut)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap gradul II (surdo-mut)

Buna ziua, am si eu 2 intrebari: pot angaja o persoana cu handicap gradul II (surdo-mut) si daca da, din momentul inceperii activitatii, mai primeste indemnizatia de la stat? Va multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:22, 15 Mai 2010
Daca afectiunea permite desfasurarea in bune conditii a activitatii ,acesta poate fi incadrat
Chiar daca persoana incadrata in grad de handicap ,presteaza activitate ,aceasta
continua sa primeasca indemnizatia acordata in baza legii speciale nr 448/2006
Am inteles, dar presupune nu stiu ce conditii la locul de munca? multumesc pt raspuns!
Medicul de medicina muncii care deserveste unitatea dvs. va completa fisa de aptitudine in care va da verdictul: apt, apt conditionat, inapt, in functiede starea sa de sanatate si de conditiile de la locul de munca si de atributiile din fisa postului.
In raport de afectiune,interdictiile aferente,medicul va stabili daca persoana incadrata in grad de handicap este sau nu ,apta sa presteze respectiva activitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap accentuat - pot refuza un loc de munca oferit de cei de la somaj? florin_pelin1968 florin_pelin1968 Buna Ziua.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva. Sunt in somaj,am Handicap grad 2(accentuat),pot refuza un loc de munca oferit de cei de la somaj ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Persona cu handicap alexvlad2 alexvlad2 Sant angajat ca lucrator gestionar cod COR432111 si de curand am obtinut un certificat de persoana cu handicap firma la care lucrez ma poate concedia ... (vezi toată discuția)