avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare nume minor

Buna ziua....
Am si eu cateva nelamuriri ...am avut un proces de incredintare nume minor...ne-au venit si comunicarile ..insa cand am fost sa schimbam certificatul ni sa spus ca trebuie sa treaca perioada de 15 zile in care se poate face apel apoi sa platim niste taxe si sa le legalizam si sa ne scrie pe ele definitive si irevocabile .....acum intrebarile mele sunt daca ma poate lamuri cineva mai exact ce taxe trebuesc platite si unde se legalizeaza la notar sau la judecatorie...
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
anamihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 15:05, 14 Mai 2010
Dupa ce a trecut termenul e apel (15 zile la care nu se adauga ziua cand ati primit comunicarea si nici ziua in care depuneti cererea) faceti o cerere catre Judecatoria care a pronuntat senstinta prin care cereti definitivarea sentintei civile nr. ...., pronuntata in dosar nr. _____. La cerere atasati sentinta primita, in original, o taxa de timbru de 2 lei la Primaria unde achitati de regula impozitele si un timbru judiciar de 0,15 lei de la posta.
Toate acestea le depuneti la arhiva Judecatoriei care a pronuntat sentinta.
si prin acest demers se face si legalizarea? sau aceea se face separat?mai sunt si alte taxe de platit?
va multumesc
Prin acest demers se face tot. Nu mai sunt alte taxe.
Se poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un model de cerere?
In cerere scrieti ca: ...subsemnata,domiciliata in...parte in dosarul nr... care s-a judecat la judecat......solicit definitivarea sentintei nr...din data de....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivare sentinta divort pompiliairina pompiliairina Ce trebuie sa fac pentru a definitiva o sentinta de divort. Fac mentiunea ca au trecut cele 30 zile de la comunicare, iar cealalta parte implicata nu a depus ... (vezi toată discuția)
legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Cerere legalizare iancu123 iancu123 as dori un model de cerere de legalizare a unei sentinte emise de judecatorie. (vezi toată discuția)