Buna ziua....
Am si eu cateva nelamuriri ...am avut un proces de incredintare nume minor...ne-au venit si comunicarile ..insa cand am fost sa schimbam certificatul ni sa spus ca trebuie sa treaca perioada de 15 zile in care se poate face apel apoi sa platim niste taxe si sa le legalizam si sa ne scrie pe ele definitive si irevocabile .....acum intrebarile mele sunt daca ma poate lamuri cineva mai exact ce taxe trebuesc platite si unde se legalizeaza la notar sau la judecatorie...
Va multumesc!
Dupa ce a trecut termenul e apel (15 zile la care nu se adauga ziua cand ati primit comunicarea si nici ziua in care depuneti cererea) faceti o cerere catre Judecatoria care a pronuntat senstinta prin care cereti definitivarea sentintei civile nr. ...., pronuntata in dosar nr. _____. La cerere atasati sentinta primita, in original, o taxa de timbru de 2 lei la Primaria unde achitati de regula impozitele si un timbru judiciar de 0,15 lei de la posta.
Toate acestea le depuneti la arhiva Judecatoriei care a pronuntat sentinta.
In cerere scrieti ca: ...subsemnata,domiciliata in...parte in dosarul nr... care s-a judecat la judecat......solicit definitivarea sentintei nr...din data de....