avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de urmas

Am o intrebare socrul meu a lucrat pana la 55 de ani dar din cauza problemelor de sanatate (a fost gasit cu cancer de colon) a intrat in concediul medical soacra mea a fost o perioada angajata ca insotitoare pt dansul,dar dupa decesul sotului a mai luat 6 luni ajutor si dupa aceea nu a mai luat nimic .As dori sa intreb daca poate beneficia de pensie de urmas avand mai mult de 20 de ani de casatorie impreuna .Mentionez ca varsta de pensionare era de 62 de ani el avand doar 55 la momentul decesului.In momentul de fata are 56 de ani(soacra) iar in legatura cu cele 6 luni a fost un ajutor de insotitor dupa decesul sotului.Data decesului a fost octombrie 2008.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
nick_italianman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:25, 14 Mai 2010
Ati scris:
dar dupa decesul sotului a mai luat 6 luni ajutor si dupa aceea nu a mai luat nimic

Ce-ati vrut sa scrieti? A primit pensie de urmas 6 luni dupa deces?

Soacra dvs. poate beneficia de pensie de urmas atunci cand va implini varsta standard de pensionare. Nu va pot spune care este aceasta intrucat nu ati scris data nasterii ei.

Daca soacra dvs. indeplineste conditiile pentru obtinerea unei pensii proprii, poate opta intre pensia de urmas si pensia proprie (ma refer la cuantumul mai avantajos).

Nu are relevanta varsta pe care o avea socrul dvs. cand a decedat, important este daca indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii. Din ceea ce scrieti ar putea rezulta ca indeplinea conditiile pentru a obtine pensie de invaliditate. Important ar fi fost sa scrieti si data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor marinica73 marinica73 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema, doresc sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 de ani poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor georgeta37 georgeta37 Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece ... (vezi toată discuția)
Ajutor urmas anemary29 anemary29 tatal meu care a fost salariat timp de 30 de ani a decedat anul trecut la varsta de 53ani-cancer pulmonar-.vreau sa stiu daca mama mea care nu este pensionara ... (vezi toată discuția)