Ma regasesc oarecum in aceiasi situatie. Intrebarea este daca actualul meu sot poate accesa prima casa, el putand semna acea declaratie "Subsemnatul..., declar pe propria raspundere, cunoscând prevederile legii penale privind sanctionarea declaratiilor false, ca pana la data solicitarii creditului, nu am detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita""
Ideea "primei case" este de a nu fi detinut nici un alt imobil inainte de contractarea creditului pentru achizitie, indiferent de starea civila actuala sau cea existenta la un moment dat. Asadar, daca sotul semneaza acea declaratie, o face pe propria raspundere, dar nu este indicat sa-si asume inutil riscuri pentru care raspunde penal (cum este declaratia falsa).
...conform noii versiuni a programului cel care aplica pt credit trebuie sa indeplineasca conditia de a fi la prima locuinta in proprietate exclusiva si declaratia pe proprie raspundere il privestre exclusiv...
Prima casa
teomari
Buna ziua!
Sunt maritata din iunie 2011, iar sotul meu are un apartament pe numele lui in Ploiesti.Incercam sa vindem acest apartament, dar nu am reusit pana ... (vezi toată discuția)