avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce trebuie sa fac pentru a deveni avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce trebuie sa fac pentru a deveni avocat?

Buna,sunt Elena si am 14 ani.Eu vreau sa ajung avocata si m-ar interesa la ce profil ar trebuii sa dau la liceu pentru a putea ajunge avocata.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 21:20, 14 Mai 2010
La orice liceu.
Apoi trebuie sa urmati facultatea de drept.
Apoi dati examen de admitere in barou si deveniti avocat.

Succes!
nu trebuie sa urmez un profil anume?
nu trebuie sa urmati un profil anume, dupa terminarea oricarui liceu, puteti urma facultatea de drept. poate ar fi util,totusi, un liceu cu profil uman, mai multe ore de lb. romana, nu strica
Va multumesc mult:*!
Elena14 a scris:

Buna,sunt Elena si am 14 ani.Eu vreau sa ajung avocata si m-ar interesa la ce profil ar trebuii sa dau la liceu pentru a putea ajunge avocata.Multumesc!

Felicitari pentru ca va ganditi din timp la cariera pe care doriti sa o urmati!=D>

Nu este necesar sa urmati,asa cum v-au raspuns si colegele,un profil anume,insa achiesez la cele spuse de doamna gi-jane-cred ca un liceu cu profil uman ar fi mai indicat/de preferat.
Dupa absolvirea liceului/promovarea examenului de bacalaureat,va inscrieti la facultatea de drept.Dupa terminarea facultatii,veti sustine examenul de admitere in Barou,iar daca il veti promova,veti deveni avocat.:)
Mult succes! :luck:

Alte discuții în legătură

Ce sa aleg? magistrat? tatiana.br tatiana.br buna ma numesc tatiana sunt in clasa a 12 a si mam hotarat s urmez o cariera in domenilu juridic...imi place..insa nu stiu ce o sa fac dupaterminarea ... (vezi toată discuția)
Admitere avocatura TRC TRC am terminat in 2009 la spiru haret dreptul. sunt sanse de a ajunge avocat daca m-am pregatit individual f mult? (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)