avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Infiintare birou de consultanta juridica.
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Infiintare birou de consultanta juridica.

Care sunt pasii si conditiile de urmat pentru a infiinta un birou de consultanta juridica?
Exista baza legala in acest sens?
Ce autorizatii ar trebui obtinute?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 25 Mai 2010
Nu exista baza legala. Nu se mai pot infiinta astfel de societati/pfa etc.
Legea 514/2003 nu prevede decat posibilitatea contractului de munca pe functia de consilier juridic.
Sau existenta raportului de serviciu a consilierului juridic ....:) .... Prin DECIZIA Nr. XXII din 12 iunie 2006 a ICCJ - Sectiile Unite s-a decis ca cererile de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica sunt inadmisibile

Dar se poate cumpăra o societate de consultanţă juridică,este legal,se poate lucra pe o asemenea societate de profil cumpărată dacă aceasta există,care sunt condiţiile legale?
Vă mulţumesc!
eu am infiintata o astfel de societate din anul 2005....
MAXIMMUSS a scris:

eu am infiintata o astfel de societate din anul 2005....

Decizia ICCJ - Sectiile Unite este din 2006 ...ea are efecte numai pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cabinet de consultanta juridica iacobelena iacobelena Buna ziua ! Va rog sa- mi indrumati pasii spre infiintarea unui cabinet de consultanta juridica. Sunt consilier juridic al unei societati comerciale si sunt ... (vezi toată discuția)
firma consultanta juridica leusan leusan Se poate deschide o firma cu profil de consultanta juridica,de catre o persoana cu studii juridice ,care este ofiter in rezerva si a activat in ministerul ... (vezi toată discuția)
Cumpar firma de consultanta juridica Cumpar firma de consultanta juridica. Va multumesc (vezi toată discuția)