avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma consultanta juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma consultanta juridica

Se poate deschide o firma cu profil de consultanta juridica,de catre o persoana cu studii juridice ,care este ofiter in rezerva si a activat in ministerul justitiei,arma penitenciare mai mult de 5 ani?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 12:01, 4 Aprilie 2011
Serviciile de consultanta juridica sunt monopol al avocatilor... Incercati alte servicii de consultanta...
Trebuie sa fiti avocat ca sa puteti infiinta o firma cu profil de consultanta juridica. Nu este suficient sa aveti studii juridice si nici sa fi activat in Ministerul Justitiei.
leusan a scris:

Se poate deschide o firma cu profil de consultanta juridica,de catre o persoana cu studii juridice ,care este ofiter in rezerva si a activat in ministerul justitiei,arma penitenciare mai mult de 5 ani?

Nu se pot deschide astfel de firme, decat daca devine avocat ... Prin Decizia XXII/2006 a ICCJ s-a decis ca, cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile.
Nu se pot infiinta astfel de societati comerciale nici macar de avocati :). Ei au alte forme de exercitare a profesiei si niciuna nu e societate comerciala ;).

In tot cazul, raspunsul la prima intrebare este negativ.
din pacte nu puteti infiinta
este o hotarare data de Inalta curte de Justitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 6910 activitati juridice Sfedu Sfedu Buna ziua, spuneti-mi va rog daca fiind jurist licenciat pot deschide o sc folosind codul caen 6910 in scopul desfasurarii activitatii : \"consultanta si ... (vezi toată discuția)
Cod caen 6910 negreanalina negreanalina Vreau sa infiintez o SC avand COD CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management ca si activitate principala, iar COD CAEN 6910 Activitati ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - angajare consilier juridic ContSters301422 ContSters301422 As vrea sa stiu stiu si eu daca o cunostiinta de a mea infiinteaza o firma de consultanta juricica, ma poate angaja ca si consilier juridic???rog un raspuns in ... (vezi toată discuția)