avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Buna ziua - angajare consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Buna ziua - angajare consilier juridic

As vrea sa stiu stiu si eu daca o cunostiinta de a mea infiinteaza o firma de consultanta juricica, ma poate angaja ca si consilier juridic???rog un raspuns in acest sens cat mai documentat
Cel mai recent răspuns: dave26 , utilizator 21:38, 27 Septembrie 2013
NU se pot infiinta societati cu activitate de consultanta juridica.

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE
- SECŢIILE UNITE -
DECIZIA Nr. XXII din 12 iunie 2006
Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 936 din 20/11/2006
.....
În numele legii
D E C I D:
Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aplicarea dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte:

Cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile.

Obligatorie, pentru instanţe, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 iunie 2006.

multumesc frumos pt raspuns!
vroiam sa va mai intreb...nu se poate infiinta nicio firma sau societate cu caracter juridic care sa acorde asistenta juridic pe diferite ramuri ale dreptului???
Numai avocatii pot infiinta astfel de societati/cabinete de consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de consilier juridic Geraszim Nicoleta Geraszim Nicoleta In ce condiitii as putea deschide un birou de consiliere juridica,eu terminand facultatea de Drept acum 3 ani, va multumesc. (vezi toată discuția)
Lnfiintare cabinet juridic Anonymus_1986 Anonymus_1986 Buna ziua ! De curand am intalnit o forma de exercitare a profesiei de consilier juridic si anume Cabinetul Juridic. in ce conditii se pot acestea infiinta ... (vezi toată discuția)
Cod caen 6910 negreanalina negreanalina Vreau sa infiintez o SC avand COD CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management ca si activitate principala, iar COD CAEN 6910 Activitati ... (vezi toată discuția)