avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare obiecte inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare obiecte inventar

Buna seara,
o societate doreste sa vanda un calculator inregistrat la ob de inventar( 603=303) acum se afla in con extrabil. Ce inregistrare se face in momentul vanzarii cu factura ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:14, 16 Mai 2010
Se inregistreaza normal factura emisa catre client pentru vanzarea bunului respectiv in debitul contului 411 Clienti in corespondenta cu urmatoarele : contul de venituri 708 si TVA colectat 4427
Nu am sa va dau un raspuns pur si simplu,ci am sa va determin sa o gandim impreuna.
Vanzarea va reprezenta desigur un venit..acum se pune imtrebarea la ce pret se vinde acel calculator,tinand cont de pretul de cumparare...aici pot fi doua posibilitati:
1.cand pretul de vanzare este mai mare decat pretul de intrare
2.cand pretul de vanzare este mai mic decat pretul de cumparare, caz in care ar trebui sa ne punem intrebarea daca d.p.d.v.fiscal este sau nu deductibila acea diferenta ..Succes!
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
411=758,4427 si creditati 8035
Va sfatuiec sa procedati asa cum a spus @vidiva.
Nu exista doua poisibilitati. Atata timp cat obiectul de inventar este dat in folosinta, asa cum si dumneavoastra ati spus (603=303) si este inregistrat intr-un cont extrabilantier, nu mai are nici o impotanta cu cat a fost achizitionat.
Inregistrati un venit, pur si simplu. Nu exista nici o cheltuiala nedeductibila.
....C 8035 in baza unei facturi de vanzare.? ... obiectele de inventar,se caseaza de comisia de casare..care intocmeste si o lista cu eventualele obiecte recuperabile si mai pe urma se poate trece la valorificarea acestora prin vanzare...
altfel ,imi pare ca se vinde ceva ce nu este in patrimoniu...ma insel?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil

Alte discuții în legătură

Inregistrare obiecte de inventar vioviod vioviod La fiecare factura de achizitie obiecte de inventar, le-am dat in folosinta 603=303 ( valoarea obiectului fara tva). Asta este tot ce am facut eu la ... (vezi toată discuția)
Obiect inventar costicul costicul Vreau sa vand niste obiecte de inventar pe care, la vremea respectiva, le-am dat in consum. Ce trebuie sa fac si cum inregistrez vanzarea lor? (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)