avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare obiecte inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare obiecte inventar

Buna seara,
o societate doreste sa vanda un calculator inregistrat la ob de inventar( 603=303) acum se afla in con extrabil. Ce inregistrare se face in momentul vanzarii cu factura ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:14, 16 Mai 2010
Doina_2010 a spus
"o societate doreste sa vanda un calculator inregistrat la ob de inventar( 603=303) acum se afla in cont extrabil."
deci inchide contul 8035-Stocuri de natura ob. de inventar date in folosinta si face un PV de scoatere din functtiune a calculatorului ,iar inregistrarile contabile sunt cele aratate mai sus pentru vinzare calculatorului.
Simplu si la obiect
Succes!!
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obiecte de inventar vioviod vioviod La fiecare factura de achizitie obiecte de inventar, le-am dat in folosinta 603=303 ( valoarea obiectului fara tva). Asta este tot ce am facut eu la ... (vezi toată discuția)
Obiect inventar costicul costicul Vreau sa vand niste obiecte de inventar pe care, la vremea respectiva, le-am dat in consum. Ce trebuie sa fac si cum inregistrez vanzarea lor? (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)