avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Baza legala reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Baza legala reparatie acoperis bloc

As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru efectuarea reparatiei acoperis bloc.
Exista stipulat in lege o periodiciatate pentru astfel de lucrari?
Blocul a fost dat in folosinta in anul 1989 si de atunci nu s-a efectuat nici o reparatie.
Daca apartamentele nu sunt toate in de acord cu astfel de reparatie ce as putea sa fac ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alin76 , utilizator 20:23, 15 Mai 2010
reparatia acoperisului, aici intelegind toate suprafetele, incintele comune, aflate in proprietate comuna, perpetua si fortata revin tuturor proprietarilor indiferent de etajul la care se gaseste proprietatea. demersurile privind repararea acestor incinte se rezolva prin asociatia de proprietari.
catalin ciobanu a scris:

reparatia acoperisului, aici intelegind toate suprafetele, incintele comune, aflate in proprietate comuna, perpetua si fortata revin tuturor proprietarilor indiferent de etajul la care se gaseste proprietatea. demersurile privind repararea acestor incinte se rezolva prin asociatia de proprietari.

Va multumesc pentru raspuns .

Totusi din cate cunosc eu exista o durata de viata a imobilului si o valoare ...
Sa inteleg ca in lege nu e stipulat o periodicitate a lucrarilor .
In felul acesta nu voi reusi niciodata sa urnesc aparatul administrativ al asociatiei pentru ca nu am baza legala.
Nu cred ca solutia sa imi umplu peretii de mucegai ca sa vada administratia ca este nevoie de reparatii e una fiabila .
acoperisul blocului reprezinta parte comuna, a carei intretinere/repartaie reprezinta si incumba responsabilitateaa asociatiei de proprietari
Asociatia de proprietari raspunde de buna functionare a partilor comune constructii/
instalatii care periodic ,conform norme in vigoare sunt supuse la interventii de intretinere /reparatii .
Orice lucrare de reparatie ,prin documentele de executie beneficiaza de garantie,
in afara careia asociatia ,are obligatia sa desfasoare demersurile necesare bunei functionari/intretineri a respectivei parti comune.
Asociatia de proprietari raspunde de buna functionare a partilor comune constructii/
instalatii care periodic ,conform norme in vigoare sunt supuse la interventii de intretinere /reparatii .

Exact de aceste norme am nevoie pentru a face solicitarea catre administratia blocului conform legii.
In felul acesta nu vor exista suspiciuni si administratia va constata legalitatea reparatiei.
Va multumesc anticipat.
Parcurgeti cu atentie L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Eventualele sesizari /demersuri le adresati presedintelui de asociatie care este reprezentantul legal al entitatii juridice
Administratorul este angajatul asociatiei de proprietari si detine obligatia sa execute dispozitiile reprezentantilor acesteia
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Izolatie acoperis bloc ivanvintilica ivanvintilica Daca pe o scara de bloc cu 20 apartamente si 4 tronsoane,un apartament are probleme cu izolatia acoperisului, cum trebuie procedat legal, sa se faca reparatia? ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)