avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna. Am 29 de ani si sunt in concediul pentru cresterea copilului in varsta acum de 11 luni.Din motive financiare as dori ca sotul sa ramana in continuare in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani iar eu sa revin la servici. Sotul meu a fost in somaj si a terminat somajul acum 3 luni. intrebarea mea este daca poate lua el concediul? trebuie sa mentionez ca in momentul nasterii copilului , el fusese dat in somaj fara insa a face intrerupere de luni (zile) intre salar si somaj.cand am nascut el avea 2 luni de somaj. sper sa ma fi facut inteleasa. multumesc de ajutor..
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:14, 15 Mai 2010
Sotul poate intra in CCC daca indeplineste conditiile legale. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului intra si perioadele de somaj indemnizat.
sotul poate solicita concediu crestere copil de la data cand dvs incepeti serv. Trebuie sa aiba 12 luni lucrate anterior nasterii copilului (si din ceea ce spuneti, are acest stagiu)
@tanase simona a scris:

Va multumesc pentru tot ajutorul pe are ni-l oferiti...sanatate multa si sper sa putem trece cu totii peste aceasta perioada grea..mii de multumiri...

:offtopic:
@tanase simona, va rog frumos, daca mai aveti ceva de scris, ramaneti in acest topic, deoarece deschiderea mai multor topicuri cu acelasi subiect contravine regulamentului de postare. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va adresez o intrebare mai incurcata#-o cumnatul meu s-a angajat anul trecut in martie la o fabrica...din ianuarie 2016 pana luna aceasta a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . expun problema unei vecine care suna asa :vecina este insarcinata in luna 6 (nu lucreaza nicaieri ), sotul ei a lucrat un an dupa care l-a bagat in ... (vezi toată discuția)
Despre somaj Liviav_87 Liviav_87 Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)