avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela

Mama mea are 83 de ani si 6 copii. De 4 ani este sub curatela la una din surorile mele , ea avand domiciliul in aceeasi comuna cu mama .Curatela s-a infiintat fara acordul celorlalti copii.Aceasta sora, are ca recompensa pensia mamei de 4 milioane, plus 4 milioane ajutor social .Toti ceilalti copii au contribuit substantial cu mijloace banesti si materiale ,precum si ingrijire temporara .Ne poate interzice cineva sa efectuam reparatii la casa batraneasca ,sau sa locuim in concediu acolo ? De cateva ori au alungat-o pe mama din casa ( curatorul ) si atunci a locuit luni de zile la o alta sora de- a mea .Mama are o depresie si un inceput de Ashaimer , dar se deplaseaza prin curte si mananca singura .
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 16:41, 15 Mai 2010
in situatia in care curatorele nu isi indepliniste cu buna credinta sarcinile asumate.. tunci poate fi revocat..daca aveti dovezi si doreste altcineva curatela.. faceti demersurile pentru schimbarea acestuia
Curatela este instituita de autoritatea tutelara ,daca din cauza batranetii sau a bolii sau a unei infirmitati fizice,o persoana,desi capabila,nu poate,sa-si administreze bunurilesau sa-si apere interesele in conditii multumitoare.
Nimeni nu poate interzice copiilor sa mearga la casa parintilor,nici chiar curatorul,deoare ce copii au dreptul si obligatia,potrivit codului familiei, sa acorde intretinere parintilor,la batranete.Intretinerea presupune si reparatiile caminului unde locuiesc parintii.
Ca si copii,aveti dreptul la rezerva de mostenire din acea casa,in urma deschiderii mostenirii,la decesul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie de tutela si oprirea mutarii din casa schmelzr53 schmelzr53 Sint stabilit in strainatate. Mama mea este inca in Romania, in virsta, bolnava de nervi sub tratament si ingrijire medicala. Mama locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Curatela iconaruclaudia iconaruclaudia Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Pot fi tutorele mamei mele, bolnava de alzheimer ?! jewelled jewelled Mama mea vitrega are 70 ani si de curand a fost diagnosticata cu Alzheimer. Suntem trei copii din care doi ai ei din mariajul cu tatal meu: sora mea are ... (vezi toată discuția)