avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

Buna ziua!

Sa facut succesiunea dupa tata care s-a impartit la 4 frati si mama,un frate a decedat dupa care a decedat mama.Eu si o sora vrem sa ramanem in casa parinteasca,o sora cedeaza in favoarea noastra.Fratele a fost rasplatit inzecit de mama nu pot dovedi cu acte dar cu martori.El are 2 copii din prima casatorie,la divort a rasplatito pe fosta sotie cu o suma de bani si bunuri din casa.Am partajul de la divort.Apartamentul a fost doar pe numele lui,el s-a imbolnavit de scrizofenie paranoica iar a doua sotie i-a vandut apartamentul.Ne mai avand locuinta a stat la noi cateva luni.Sa internat la spital unde a decedat,l-am imormantat noi fara ajutorul copiilori si a nevastei,ei au fost numai cu prezenta,pe mama am imormantato tot noi(surorile).In casa parinteasca a mai ramas tatal mamei care a fost la pat un an de zile noi am avut grija de el si tot noi l-am imormantat.Noi locuim in casa parintesca de cand ne-am nascut si dupa casatorie tot aici am locuit.Acum 7 ani a cazut acoperisul la casa s-a facut o gaura in tavan,practic am renovat casa pe dinauntru si pe dinafara,pe banii nostri.Mama a avut doar pensie de urmas de aproxamativ 3milioane jumate vechi.
Ce as putea sa fac sa le dam mai putin nepotiilor?

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:25, 16 Mai 2010
Cred ca problema dvs. e o capcana.... nu se intelege nimic
Nu aveti cum sa le dati mai putin nepotilor.

Eu am inteles asa: a decedat tatal dvs. S-a dezbatut succesiunea dupa el.
A decedat acum si mama dvs.
Mostenitori sunteti dvs. si sora, si nepotii pt partea tatalui lor.
Dar fratele care a murit inaintea mamei dvs. avea copii sau sotie?

Nu conteaza cine a facut inmormantarea si ca ati renovat casa, ca doar dvs. locuiati acolo.

Eu vad situatia asa: dezbateti succesiunea ( cu mostenitorii precizati si eventual si cei din partea fratelui decedat inaintea mamei) si apoi
iesiti din indiviziune
, ramaneti dvs. si sora cu casa si platiti nepotilor sulta ( care reprezinta contravaloarea partii tatalui lor).
Nepotii sunt copiii
fratelui decedat
Ok, situatia ramane aceeasi.

Dvs. si sora ramaneti cu casa, o sora renunta si trebuie sa le platiti nepotilor sulta, la iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire furata queenimob queenimob Buna ziua, Bunicul meu,inainte de anul 1900,primeste de la parinti un teren pe care isi construieste o casa.Are patru copii,trei dintre ei mor fara ... (vezi toată discuția)
Se poate pierde casa parinteasca? titi marina titi marina Va salut, cu stima Parintii mei au decedat in 1994-tata si 2007-mama. Nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre ei. Suntem 4 frati. Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune adrianciulei1970 adrianciulei1970 1.Mama mea a decedat,tatal meu e in viata.Suntem 2 frati si o sora,toti majori.In casa parinteasca stau eu impreuna cu tatal meu.In cazul in care facem ... (vezi toată discuția)