cucu andreea a scris:
pt a deschide un restaurant ai nevoie de codul caen respectiv care daca nu il ai pe certificatul de inregistrare trebuie facut un act aditional la acest certificat(il face un jurist) dupa aceea ai nevoie de autorizatia de la primarie care te costa in jur de 1000-2500ron pe an. pentru aceasta autorizatie ai nevoie mai intai de contractul de salubritate . in actul constitutiv ai dat declaratie pe proprie raspundere ca indeplinesti conditiile pentru toate autorizatiile(sanepid.ANSVSA,PSI,protectia mediului si protectia muncii) daca nu ai declaratia pe proprie raspundere trebuie sa le obtii de la fiecare autoritate in parte. sper ca te-am lamurit
codul CAEN (5610) nu trebuie neaparat sa fie pe certificatul de inregistrare ci trebuie sa fie trecut in actul constitutiv al societatii.
1. Daca exista se intocmeste o decizie/hotarare asociatului/asociatilor cu privire la punctul de lucru. Decizia impreuna cu dovada spatiului de la noul punct de lucru se depune impreuna cu cererea de inregistrare si declaratia model 2 la Registrul Comertului de la sediul social al societatii. In urma acestei operatiuni veti obtine un certificat de inregistrare mentiuni, rezolutia directorului ORCT cu privire la infiintare punctului de lucru si un certificat constatator pt. punctul de lucru respectiv. Dupa ce ridicati aceste documente incepeti demersurile pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare de la ANSVSA, ASP, pompieri (dupa caz). Taxa care se plateste anual la primarie difera de la o localitate la alta.
2. In cazul in care nu aveti obiectul de activitate 5610 se va adauga in decizie si acest lucru si se continua cu pasii descrisi anterior.