avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat constatator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat constatator

O firma are multe puncte de lucru, in majoritatea judetelor. Unele functioneaza dpdv sanitar pe baza anexei la certificatul de inregistrare, acela cu toate stampilele, dsp, pompieri etc. Celelalte functioneaza pe baza certificatului constatator si a declaratiei pe propria raspundere.
Cand s-a facut recodificarea de la inceputul anulu, noul CAEN al activitatilor desfasurate la punctele de lucru nu mai corespunde cu cel vechi. Practic este acelasi CAEN dar cu alte cifre. :) Unele ASP-uri nu se mai "cramponeaza" de asta si emit autorizatia sanitara pe vechiul CAEN. Mentionez ca pt sediul social s-a facut recodificarea.
Alte ASP-uri imi cer certificatul constatator cu noul CAEN si declaratia pe propria raspunderere.
Cum se procedeaza la Registrul Comertul pentru a face recodificarea si pe punctele de lucru din tara daca am sa zicem 20 de puncte de lucru? Ce acte trebuie sa depun la dosar?
Cel mai recent răspuns: ancado , utilizator 14:57, 25 August 2010
Toate sediile (inclusiv punctele de lucru) trebuie sa aiba depusa declaratia pe sediu, potrivit art. 15 din legea 359/2004. Daca nu aveti aceste declaratii si certificatele constatatoare emise in urma avizarii sediului, trebuie sa faceti acest lucru. Dupa aceea depuneti cerere de recodificare pentru punctele de lucru la care nu aveti ce anexa, pentru ca punctele de lucru nu au certificat de inmatriculare.
Majoritatea au certificate constatatoare pe baza declaratiilor pe propria raspunderere, restul au anexa la certificatul de inregistrare.
Pot depune un singur dosar pentru toate punctele de lucru?
Nu inteleg! Cum adica ... recodificarea pentru punctele de lucru?
Punctele de lucru au obiecte? Sau, de fapt, societatea desfasoara la punctul de lucru o activitate (unele activ) econ. care intra in obiectul de activitate al societatii?

HG 322/2008

Art. 6. - (1) Certificatele constatatoare emise potrivit Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare, eliberate conform procedurilor de soluţionare a cererilor existente anterior intrării în vigoare a Ordinului preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, îşi păstrează valabilitatea însoţite de extrasul de registru prevăzut la art. 5.
(2) Dovada actualizării activităţilor autorizate anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere în conformitate cu prevederile Legii nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se face prin extrasul de registru prevăzut la art. 5.


Adica mie mi se pare ca acele "ASP-uri care cer constatator cu noul CAEN" ar trebui sa mai citeasca...
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspuns.

Inseamna ca nu mai trebuie sa dau inca odata declaratia pe propria raspundere pentru fiecare punct de lucru? Cum se obtine acest extras de registru?
La punctele de lucru se desfasoara aceeasi activitate ca la sediul social care este si CAEN-ul principal. Recodificarea s-a facut la inceputul anului. Avem un nou CUI.
Nici eu nu inteleg de ce trebuie sa mai fac si recodificarea pentru punctele de lucru.
V-am zis, unele ASP-uri inteleg oarecum problema si, desi nu este ok, elibereaza autorizatiile pe vechiul CAEN. Nu imi cer prea multe acte.
La Dolj de exemplu, mi-au cerut declaratia pe propria raspundere pe care am depus-o la Registrul Comertului. Le-am adus-o pe cea veche, cu vechiul CAEN. Tot nu au fost de acord si mi-au cerut sa fac recodificarea si sa ii duc certificat contatator sau extrasul acela. Problema este ca nici nu vor sa inteleaga si merg dupa un anumit tipar, probabil aiurea. Registrul Comertului nu comunica absolut deloc cu ASP-urile desi ar trebui.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2008
ContSters61319, utilizator
am o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva.
am avut un control de la protectia muncii si mi s-a cerut certificatul constatator cf. legii 359. Nu il am pentru ca nu am stiut pana acum de el. Am fost la Reg. COm. si mi-a spus sa mai aduc pe langa declaratie, cerere si altele si un exemplar "verde" original, daca nu il am sa dau anunt la ziar ca s-a pierdut si sa vin cu anuntul. Nu m-a lamurit despre ce este vorba. Am crezut ca exista asa ceva in actele firmei dar cand am ajuns la sediu nu am gasit. stiti cumva la ce se refera dna de la Reg. Com? Nici nu pot cere prea multe explicatii la ghiseu ......
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
ancado, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctele de lucru si noile coduri andabej andabej Nu stiu daca s-a mai discutat, dar mi se pare incredibil ce se intampla. Conform HG, vechile certificate constatatoare raman valabile impreuna cu extrasul de ... (vezi toată discuția)
Prelungire punct de lucru eo eo Buna 1.In cazul in care am sediul social intr-un judet(Gorj) si punct de lucru in alt judet(Bucuresti) unde se depune pentru prelungirea punctului de ... (vezi toată discuția)
Anexe la certificatul de inregistrare sosie sosie Salutare tuturor! Help! Am pierdut Anexa la Certificatul de inregistrare. Cea cu autorizatiile. Stiti daca imi primeste la Registru dosarul pentru ... (vezi toată discuția)