avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in cazul furtului copilului legal ce as putea patii??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in cazul furtului copilului legal ce as putea patii??

deocamdata nu exista vreo hot judecatoreasca de nici un fel.copilul are 6 luni si este pe numele meu nu am nici un act de casatorie am stat in concubinaj.cu mama copilului.ea in prezent lucreaza si copilul este in grija mamaei ei.pe langa asta ia si ajut pt crestere copil.ce ma sfatuiti sa fac sami imi fie mai bne legal?din partea mamei nu am drept de vizita .va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:57, 22 Mai 2010
Formulati actiune de vizitare a minorului,urmand ca instanta sa se pronunte asupra unui program in acest sens,avand in vedere si varsta frageda a copilului.
Ar fi ideal ,daca dvs si mama copilului,de comun acord,ati fi de acord asupra acestui program,urmand ca instanta sa ia act in hotarare de acordul dvs.
puteti solicita instantei de judecata sa va incredinteze, spre crestere si educare, minorul. vedeti care sint atuurile care va indrepratesc la acest lucru, cintaritile si apoi luati hotarirea cea mai buna.
Intelegem ca dvs ati recunoscut copilul si doriti sa va exercitati drepturile parintesti, ceea ce nu va este permis de mama? Daca este asa puteti obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens. In niciun caz nu va sfatuim sa actionati in sensul gandit de dvs.
Nu rezolvati nimic daca furati copilul.Exista riscul sa ii faceti rau si sa il speriati.
Urmati calea legala desi este anevoioasa...
de aceesi de parere cu colegul...la 6 luni sansele dvs . sunt minime...e de ajuns sa invoce ca il alapteaza.nu vad o instanta sa vi-l incredinteze decat daca mama ...dispare sau e inchisa, drogata....

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor iulia_cc iulia_cc buna ziua..prietenul meu a ajuns intr-o situatie foarte neplacuta din cauza unei femei care i-a facut un copil, o fetita, fara a avea acordul acestuia..el a ... (vezi toată discuția)
Exista vreo posibilitate legala la speta aceasta in romania?? maripirvu maripirvu Buna seara! Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns concret la urmatoarea speta: Mama, are decizie pentru exercitarea autoritatii parintesti de ... (vezi toată discuția)
Neacordare drept vizita copil. geocri geocri In primul rind va aduc la cunostinta cazul meu. Sint tatal unui baietel de 2 ani si 10 luni si in urma divortului si din cauza martorilor adusi de sotie ... (vezi toată discuția)