Fiica mea are un fiu de 9 ani pentru care tatal sau a facut singurul lucru de a-l recunoaste .Pensia alimentara lunara stabilita de instanta o trimit bunicii din pensia lor el avand serviciu sporadic.Nu a avut niciodata o relatie cu copilul;cand copilul isi viziteaza bunicii el pleaca de acasa.Afost deacord ca sa isi faca si copilul pasaport dar nu este deacord sa plece copilul nicaieri nici cu mama nici cu scoala.Este adevarat el nu si-a dorit acest copil.Fiica mea poate cere incredintarea minorului si prin asta sa nu mai aiba nevoie de avizul tatalui pentru iesirea din tara?Minorul se afla numai cu ea decand s-a nascut.Eu cred ca si bunicii influenteaza de teama ca fiica mea care lucreaza de 7 ani la companie multinationala sa nu plece din tara cu copilul si ei sa nu-si mai vada nepotul.Ce e de facut????
Fiica dvs. va trebui sa promoveze pe rolul instantei o actiuneaavand ca obiect incredintarea minorului si daca doreste, cu un al doilea capat de cerere in ceea ce priveste stabilirea si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere , pensie care sa fie stabilita in functie de venitul minim pe economie.
In situatia in care va fi in posesia acestei hotarari definitive si irevocabile, iar tatal nu a solicitat stabilirea unui program de vizita al minorului, fiica dvs. va putea parasi tara impreuna cu minorul fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Civil
alessia cristiana
fiica mea are un copil dintr-o relatie,in urma unui proces de paternitate a fost recunoscut minorul si trecut pe numele tatalui,ii plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Cu si fara tata
KOZMA TUNDE
buna ziua!fiica mea are un baietel de 5 ani,nu s-a casatorit cu tatal baiatului.au fost impreuna doar un an.tatal copilului nu plateste si nici nu a platit ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor
lary2009
sunt o mama de 25 de ani. am un copil de 3ani cu un barbat cu care traiesc de 9 ani in concubinaj.m-a batut si m-a umilit in toti acesti ani si m-am hotarat ... (vezi toată discuția)