avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea copilului minor cu parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea copilului minor cu parinti necasatoriti

Fiica mea are un fiu de 9 ani pentru care tatal sau a facut singurul lucru de a-l recunoaste .Pensia alimentara lunara stabilita de instanta o trimit bunicii din pensia lor el avand serviciu sporadic.Nu a avut niciodata o relatie cu copilul;cand copilul isi viziteaza bunicii el pleaca de acasa.Afost deacord ca sa isi faca si copilul pasaport dar nu este deacord sa plece copilul nicaieri nici cu mama nici cu scoala.Este adevarat el nu si-a dorit acest copil.Fiica mea poate cere incredintarea minorului si prin asta sa nu mai aiba nevoie de avizul tatalui pentru iesirea din tara?Minorul se afla numai cu ea decand s-a nascut.Eu cred ca si bunicii influenteaza de teama ca fiica mea care lucreaza de 7 ani la companie multinationala sa nu plece din tara cu copilul si ei sa nu-si mai vada nepotul.Ce e de facut????
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:59, 15 Mai 2010
Poate solicita instantei incredintarea minorului.
Cu hotararea def. si irevoc. poate iesi din tara fara acordul tatalui minorului.
Succes!
Fiica dvs trebuie sa promoveze o actiune in instanta in care sa ceara incredintarea minorului.
Fiica dvs. va trebui sa promoveze pe rolul instantei o actiuneaavand ca obiect incredintarea minorului si daca doreste, cu un al doilea capat de cerere in ceea ce priveste stabilirea si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere , pensie care sa fie stabilita in functie de venitul minim pe economie.
In situatia in care va fi in posesia acestei hotarari definitive si irevocabile, iar tatal nu a solicitat stabilirea unui program de vizita al minorului, fiica dvs. va putea parasi tara impreuna cu minorul fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Promovati o actiune de incredintare a minorului.Cu hotararea ramasa definitiva si irevocabila poate parasi tara fara acordul tatalui minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil alessia cristiana alessia cristiana fiica mea are un copil dintr-o relatie,in urma unui proces de paternitate a fost recunoscut minorul si trecut pe numele tatalui,ii plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Cu si fara tata KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE buna ziua!fiica mea are un baietel de 5 ani,nu s-a casatorit cu tatal baiatului.au fost impreuna doar un an.tatal copilului nu plateste si nici nu a platit ... (vezi toată discuția)
Ancredintare minor ContSters188379 ContSters188379 Buna ziua .Am o fata de 16 ani care este recunoscuta de tatal ei dar fata sta an grija mea decand sa nascut el nu mia platit nici odata nimic si nici nu sa ... (vezi toată discuția)