avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancredintare minor

Buna ziua .Am o fata de 16 ani care este recunoscuta de tatal ei dar fata sta an grija mea decand sa nascut el nu mia platit nici odata nimic si nici nu sa interesat de ea.acum fata locueste cu mine an spania din 2005 a venit cu mine an romania an fiecare an de vacanta ptr a pleca anapoi ami dadea declaratie la notar ca este deacord ca fta sa calatoreasca cu minenu am avut probleme acum an 2010 a fost problema ca el este arestat si nu a mai vrut sa semneze.ce fac an cazul asta.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters188379 , utilizator 20:41, 23 Ianuarie 2011
Pe baza faptului ca este arestat mergeti la autoritatea tutelara din cadrul Primariei si solicitati decaderea din drepturile parintesti.
Astfel nu trebuie sa ii mai cereti bilet de voie pentru fata.
daca dupa divort ati primit o hotarare prin care instanta a stabilit ca minora ramane in grija si intretinerea dvs. nu aveti nevoie de acordul tatalui.Luati hotararea/sentinta judecatoreasca cu dvs. si nu ar trebui sa aveti probleme.
Cu toate ca sunteti divortata si vi s-a incredintat fata si sotul are drepturi asupra copilului.O sentinta nu ii ia drepturile
Eu inteleg ca fiica dvs. este doar recunoscuta de tata, iar dvs. nu ati fost casatorita cu tatal ei..si nu aveti o hotararea prin care aceasta va este incredintata..de aceea ati si avut nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara cu minora..
Chiar daca tatal este arestat, nu va impiedica nimic sa promovati o actiune de incredintare a minorei si de stabilire a pensiei in favoarea acesteia ( plata pensiei oricum va ramane o chestiune de viitor avand in vedere ca tatal este in prezent arestat).
Dupa ce veti obtine o hotararea definitiva si irevocabila de incredintare a minorei, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pentru a iesi cu aceasta din tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
sunt an asteptare sa vedem an judecata ceo sa se antample poate o fi de acord ca sa mi ancredinteze fata ca un om ca el nu a facut bine si nici nu va face numai rau a facut acum este arestat preventiv pentru tâlhărie, violare de domiciliu şi viol .poate legea va face dreptate ca su nu mai stau dupa el anca 2 ani cum am stat pana acum.pe urma cand fata are 18 nu mai depinde nici de mine nici de el dar pana atunci vrea si ea an vacanta la bunici.multumesc.

Alte discuții în legătură

Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters188379 ContSters188379 buna ziua multumesc ptr raspunsul dat ptr ancredintare copil dar as vrea sa mai stiu an legatura cu pensia alimentara .cred ca sunt 10 ani cam asa de cand a ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)