In functie de actele, vechimea si uzura masinii.
Se poate identifica valoarea masinii, chiar daca
aceasta nu este fizic
Identificarea se face in functie de vechimea
acesteia, astfel cum rezulta din acte.
daca se gaseste masina, se va facee xpertiza asupra ei, fara sa fie afectat dreptul de proprietate a personei care a cumparat-o, daca aceasta a fost de buna credinta la achizitionare.
daca nu se poate gasi masina, expertiza se va face intr-un mod atipic, in baza actelor masinii, desigur, daca le mai aveti, in copie.
daca nu, expertiza nu se va mai face :(
Daca puteti prezenta masina pentru expertiza este foarte bine, dar trebuie sa aveti in vedere posibile modificari (reparatii, accidente, etc) pe care aceasta le-a suferit de la momentul vanzarii catre noul proprietar. Puteti eventual solicta ca expertiza sa tina cont de o stare de fapt de la data despartirii partilor sau de la vanzarea bunului.
In situatia in care masina nu poate fi prezentata pentru expertiza, expertul poate face evaluarea prin asimilare, cu incuvintarea instantei, pe baza datelor din documentele masini si a informatiilor primite de la parti.
eu stiu unde este masina. a fost vanduta de vreo 3 ori in cca 1 an. intre timp a fost colatata. cum este mai avantajos sa prezint masina sau sa se faca evaluarea prin asimilare, tinand cont ca fosta mea sotie a vandut-o nu eu?
Expertiza auto
cosmmaa
La expertiza unui autoturism bun comun,reclamanta a solicitat sa se dea valoarea actuala a masinii si uzura acesteia pe o perioada de 2 ani cat nu sa folosit ... (vezi toată discuția)