avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat

fratele meu a facut succesiunea fara ca sa fiu si eu prezenta iar eu cand am aflat am cerut in instanta nulitatea actelor false dar nu am cerut si partajul......acum am primit hotararea care confirma ca avem amandoi aceleasi drepturi la casa parinteasca
Acum urmeaza partajul cu expert si cheltuiala mare
Eu va intreb ce dezavantaje am daca nu facem partajul acum?trecerea timpului ma afecteaza cu ceva? poate el sa instraineze casa fara mine?
Depinde.
Imobilele succesorale au fost intabulate pe numele fratelui in baza certificatului de mostenitor anulat?
nu stiu ce inseamna intabulat .....dar la primarie figureaza tot tata si pe titlu de proprietate tot tata.......
Casa si terenul aferentt este inscrisa in Cartea Funciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
MoŞtenire mariaiord mariaiord Bună ziua, suntem doi fraţi şi moştenim casa părintească , fratele meu are actele de la casa părintească şi vrea să facă întabularea pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cumparare legala dienusa dienusa va rog mult sa ma sfatuiti intr.o problema>In 1997 mama mea vinde cu hartie de mana o suprafata de teren care la acea data figura in adev de prop pe numele ... (vezi toată discuția)