Sunt salariata la Politia Comunitara din anul 2007 ca agent comunitar superior treapta II. Am terminat facultatea de drept in anul 2005. As dori sa stiu daca postul meu se poate transforma (in urma unui concurs) intr-o clasa conform studiilor mele. Daca da, as dori sa stiu in ce clasa, grad si treapta ma pot incadra. Solicit aceasta deoarece de la compartimentul resurse umane mi s-a spus ca trebuia terminata facultatea in timp ce eram angajata aceste institutii si nu inainte. Va multumesc!
Buna ziua !
HG 611/2008 prevede la art. 144. -alin (1) "La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.
Avand in vedere prevederea anterior mentionata nu puteti promova in clasa in conditiile date .
in momentul angajarii nu ati fost incadrata pe post de studii superioare? si cand se termina facultatea in timp ce lucrati in mod normal ar trebui sa va incadreze automat pe studii superioare....nu e nevoie de nici un examen. daca nu se intampla automat incadrarea puteti face o cerere in acest sens
Niet! (cu scuzele de rigoare).
Dvs. ati candidat pentru un post care necesita studii medii, nu superioare.
Daca , in cadrul politiei comunitare va fi scos la concurs care necesita sudii superioare, care necesita studii juridice, atunci puteti participa la concurs pentru ocuparea acelui post.
In situatia postului ocupat, din pacate, nu se impune transformarea intr-o clasa conform studiilor mele.
Solicitati informatii suplimentare ANFP-ului.
Va doresc succes!